Hvor vanskelig kan det være, tenker du kanskje? Det er noe vi gjør, alle sammen, uten kanskje å tenke så nøye over.

– Hvis du ser et lite barn som puster, så ser du hvordan det puster helt ned i magen. Men ett eller annet sted i livet vårt så slutter vi å puste slik. Det er det jeg lærer bort, å finne tilbake til den naturlige måten å puste på, forteller Ann Christin Hansen Løberg.

Les også Løbergs HAblogg "Pustens effekt" her!

Hun har selv erfart hvordan kroppen stoppet opp på grunn av stress. Ann Christin, som egentlig er fra Østfold, slo seg ned i Øvre Vang for 28 år siden. Hun er utdannet frisør og drev frisørsalongen på Slemsrud i sju år før hun møtte veggen. Angst og psykiske problemer holdt henne utenfor arbeidslivet i flere år. Men så, gjennom en venninne, startet hun på en utdanning med vekt på bevissthet omkring tankemønstre.

Derfra fattet hun interesse for pusteteknikk, og høsten 2017 sto hun med papirer på at hun er veileder innen pusteteknikk, den eneste med akkurat denne utdanningen i Hedmark og Oppland. I 2017 og 2018 var hun med i et pilotprosjekt i Hamar og Løten kommuner, og hun holder flere kurs. Nå er hun endelig klar i egne lokaler på småbruket i Øvre Vang, og der tar hun imot enkeltklienter.

– Jeg har klienter i alle aldre, sier Ann Christin, som er veldig opptatt av at hun lærer bort pusteteknikker som ikke tar lang tid i en travel hverdag, men som kan gi deg tilbake energi og overskudd.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00