Denne uka er Hamar domkirke blitt utstillingslokale for lokal kunst. 12 kunstnere har gitt flotte bilder som bidrag til at domkirka skal få sitt nye etterlengta orgel. De 12 bildene skal inngå i en fødselsdagskalender, og inntektene skal gå til nytt orgel. Og ikke nok med det: alle som kjøper kalender er med i trekningen om de originale bildene.

– Det er flott at kirka og kulturlivet kan stå skulder ved skulder om denne saken, sier domkantor Trond Våge.

Åpnes lørdag

Lørdag 10. november blir det åpning av utstilling og salg av kalendre, og det blir også et musikalsk innslag i kirka.

De lokale kunstnerne som har gitt bilder til utstillingen og kalenderen er Bjørnulf Dyrud, Jon Olav Helle, Finn Åge Andersen, Tove Cathrine Andersen, Åse Frøyshov, Inge Iversen, Kari Bjertingstad, Odd Willy Løvbakke, Ann Avranden, Roar Kjærnstad, Anna Louise Andersen og Inger Helene Hodøl. I kalenderen er det en presentasjon av kunstnerne, og de vil også få noen av bildene sine utstilt bakerst i domkirka.

Det er Erik Jacobsen, aktivt medlem av orgelkomiteen, som har tatt initiativ til kunstkalenderen og som har fått kontakt med kunstnerne. Magnus S. Jacobsen har sørget for å avfotografere bildene til kalenderen.

Bok-overskudd

Også overskuddet av boka «Nabolaget», etter kåseriene til Per-Øivind Sandberg, skal gå til finansieringen av det nye orgelet.

Det er nå like før det inngås kontrakt om det nye orgelet i domkirka. Av de 13 orgelentreprenørene som deltok i konkurransen om kontrakten, falt valget på den sørtyske entreprenøren Weimbs Orgelbau. Budsjettet er på 9,5 millioner kroner. Håpet er at orgelet skal være på plass i 2022, men Trond Våge skulle gjerne ha hatt det enda tidligere.

Orgelkomiteen har forpliktet seg til å skaffe to millioner kroner til det nye orgelet. Så langt har de fått løfte om et større tilskudd fra Sparebank 1 Østlandet, de har holdt en rekke konserter og har hatt innsamlinger. Men det mangler fremdeles en god del på å nå målet på to millioner.

– Jeg mener jo at både kalenderen og Nabolags-boka må være flotte julegaver i år, sier domkantor Trond Våge.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.