Hamar kommune deler annethvert år ut sin egen byggeskikkpris. Formannskapet bestemte onsdag at Hamar kulturhus, tegnet av det danske arkitektfirmaet Vandkunsten, skal få prisen for 2017. Entreprenørfirmaet Martin M. Bakken hadde hovedentreprisen.

Urban fortetting

Dermed fulgte de innstillingen fra en enstemmig jury for byggeskikkprisen. Årets tema for prisen var «urban fortetting».

Hamar kulturhus sto ferdig ved årsskiftet 2013/2014. I begrunnelsen fra juryen heter det at bygningen bidrar sterkt til aktivitet og liv i byen.

– Selvsagt på grunn av funksjon, men også gjennom utformingen, for eksempel ved at store deler av den er ganske transparent og viser fram det indre livet og ved at det er flott å se og oppleve byen utenfor fra inne i bygningen, skriver juryen.

Klok bygning

De mener Hamar kulturhus er en klok bygning, det er urban fortetting gjort på en klok måte. Dessuten at Hamar kulturhus er en vellykket fylling av et tomrom i byen.

Prisen består av en plakett, diplom og hederlig omtale. Også i 2009 ga kommunen byggeskikkprisen til et eget byggeprosjekt. Den gangen var det Greveløkka skole som fikk prisen. Prisvinnere i tidligere år, er for eksempel Melkefabrikken, Trehørningen energisentral og generasjonsboligen til Villa Riise på Domkirkeodden.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00