• KOPPLAM: June Wabakken (11år) med Nure og Åsa. FOTO: Karoline Aga
  • KOS: Vanja Wabakken (14) synes også det er kos med kopplammene.

De to lammene ble født i Ringsaker og var bare et par uker gamle da de kom til familien Wabakken på Ankerløkken for en måned siden. Døtrene i familien, June (11) og Vanja (14) syntes lammene skulle oppkalles etter Nure og Åsa fra tv-serien «Jul i svingen», og slik ble det.

I hagen har familien et uthus der de tidligere har hatt vaktler. Nå er det lammene som får bo her.

–Vi hadde to kopplam i fjor sommer også så vi var litt forberedt. Men det ble noen søvnløse netter før de ble vant til å ta flaske og venne seg til andre omgivelser, sier mamma i familien, Tone Wabakken.

Hun synes det har vært veldig hyggelig med de to søte kopplammene, men understreker også at det er stort ansvar. De skal ha mat på flaske fem ganger om dagen og de skal følges opp. Både yngstedatteren June, Tone og mormor har vært hjemom for å mate de to små. Og det er ingen tvil om at de to små har hatt det bra. Åsa, den minste, var fem kilo da hun kom. Nå er hun 14. Nure er blitt 21 kilo, han var ni ved ankomsten.

I løpet av kort tid er de blitt veldig sosiale vesener som breker i ren gjensynsglede når familien kommer hjem. Stadig er det noen som stopper opp for å hilse på, både voksne og barn.

I slutten av måneden skal lammene tilbake til bonden.

– Det er litt trist, men vi synes det er veldig hyggelig den tiden vi har dem her, sier Tone Wabakken

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.