Søndag kommer kongeparet til Hamar som stopp på sitt besøk i Innlandet. Der skal de besøke Hamar Middelalderfestival. Hamar kommune og Anno Museum Domkirkeodden har planlagt et program de håper kongeparet sent vil glemme.

Selve besøket varer i én time, men den timen er til gjengjeld pakket med opplevelser for kongeparet.

Hamardomen

Det hele starter på Domkirkeodden klokken 12.00 på søndag. Da kommer kongefølget inn på festivalområdet gjennom Storhamarporten. Der blir de møtt av avdelingsdirektør Magne Rugsveen på Domkirkeodden. I Hamardomen får kongeparet en kort orientering og gregoriansk sang. Så langt Rugsveen kjenner det, har ikke kongeparet tidligere vært inne i vernebygget.

Deretter setter de seg i hest og vogn, og blir kjørt til Skibladnerbrygga hvor Skibladner venter.

På vegen blir det historiske tablåer med tema fra Middelalderfestivalen. På selve stupetårnet tar Trix flammeblåsere oppstilling og gir kongeparet et flammeshow når de passerer forbi (se det komplette programmet nederst i saken).

Ta med flagg!

Kommunen og Domkirkeodden håper at mange finner vegen til Domkirkeodden og strandpromenaden søndag, og at de tar med norske flagg.

Best mulighet til å få et blikk på kongeparet, blir på selve Domkirkeodden samt på strekningen fra Vernepliktsverket og til Skibladnerbrygga.

Varaordfører Knut Fangberget deltok på pressekonferansen tirsdag, og han tror programmet blir veldig bra.

– For et historieinteressert kongepar, vil dette falle i smak. Nå blir det opp til Hamar-folk å møte opp, men det er jeg sikker på at de gjør, sier Fangberget.

Stor glede

For Domkirkeodden er kongebesøket en fjær i hatten, og en stor glede.

– Dette er utrolig stor stas for oss, og at kongeparet har sagt at de vil besøke Middelalderfestivalen, sier informasjonsrådgiver Magnus Sempler Holte.

Etter at kongeparet har forlatt Hamar med Skibladner, går det en parade tilbake til Domkirkeodden, hvor det blir kåring av Mesterborger av Hammer by, lite grann forsinket.

Programmet

Slik er hele programmet:

12.00: Ankomst Domkirkeodden.

12.05: Kongeparet går opp til Hamardomen.

12.10: Kongeparet går inn i Hamardomen, har et kort program her.

12.20: Kongeparet går i vogna som venter som skal kjøre Strandpromenaden til Skibladnerbrygga.

12.25: Møte med pilegrim nær Riisevillaen.

12.28: Barnekor ved furua, Halvards gate.

12.30: Middelalderdans og musikk med unge dansere ved Vernepliktsverket.

12.33: Gjøglere i parken ved Vernepliktsverket.

12.36: Musikk ved middelalderensemblet Ramashang ved Mogens gate.

12.39: Trix flammeblåsere på stupetårnet.

12.43: Vikingskip ved Koigen.

12.46: Ankomst Skibladnerbrygga.

12.46: Musikk fra scenen ved Skibladnerbrygga.

12.50: Kongeparet går ombord i Skibladner.

13.00: Avgang Skibladner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.