Da skjønner sikkert mange at det er klart for Kirkens Nødhjelps årlige fasteaksjon. Og som i fjor er det behovet for rent vann som står øverst. Nå er det kritisk tørke i flere afrikanske land og en regner med at så mange som 660 millioner mennesker må drikke urent vann.

Torsdag var konfirmantene i Hamar samlet i Storhamar kirke for å få mer kunnskap om fasteaksjonen. Alexandra Tsiolas i Changemaker, ungdomsorgaanisjonen til Kirkens Nørdhjelp, reiser nå rundt og motiverer de unge til å gå med bøsser for denne viktige saken.

– Kirkens Nødhjelps arbeid for å skaffe rent vann er et langsiktig arbeid. Vi må vise ungdommene at det nytter å bry seg, sier Alexandra.

Målet for årets fasteaksjon er å skaffe rent vann til én million flere mennesker.

Det er i år 50. gang Kirkens Nødhjelp arrangerer fasteaksjon. Det første året kom det inn 770.000 kroner. Til sammenligning ble det i fjor samlet inn 35 millioner kroner til fasteaksjonen. Konfirmantene i Hamar menighet tok alene inn 79.022 kroner, mens konfirmantene i Vang menighet sto for 45.450 kroner.

– Det er vi veldig godt fornøyd med, men det hadde jo vært moro å samle inn enda mer i år, sier vikarprest i Storhamar kirke, Rolv Olsen.

I fjor var det litt problemer med å få fraktet konfirmantene ut til sine respektive roder. Stein Frøysang, leder for diakonirådet, håper at foreldrene kan stille som sjåfører slik at innsamlingen kan bli vellykket.

– Det er jo menighetene i Hamar og Vang som står bak fasteaksjonen så vi tar gjerne imot ekstra sjåfører hvis noen har mulighet for å hjelpe til, sier Frøysang.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00