• Sverre Setvik FOTO: Anders G. Dalen

Klokken 16 onsdag ettermiddag behandler kommunestyret kommunedelplanen for dobbeltspor på jernbanen mellom Sørli og Brumunddal. Det er i denne saken at det skal avgjøres hvilket trasealternativ man lokalt ønsker at dobbeltsporet skal bygges etter.

I den siste tiden har det versert mye informasjon om den såkalte tilsvingen på det østre alternativet, og onsdag sa Fylkesmannen i HA at de ikke har motsatt seg at Jernbaneverket konsekvensutredet kort tilsving.

«Konstruert»

Jernbaneverket ønsker å kommentere opplysningene som har versert rundt tilsvingen. Planleggingsleder Sverre Setvik for strekningen Sørli til Lillehammer i Jernbaneverket sier de aldri har påstått at Fylkesmannen har frarådet dem å konsekvensutrede kort tilsving.

– Det er en konstruert problemstilling aksjonistgruppen NåellerAldri har funnet på, og som vi ikke kjenner oss igjen i. Fylkesmannen har selvfølgelig ikke bedt oss om å stoppe en planlagt utredning eller la være å utrede. Det ville vært nær sagt utenkelig. Det betyr ikke at Jernbaneverket lar være å lytte til signaler fra Fylkesmannen. Fylkesmannen har i to brev og i flere møter med oss vært opptatt av å unngå og å begrense inngrep i Ramsar-området. I brev av 16.2.2015 skriver Fylkesmannen blant annet at: «Det er altså et klart krav når det gjelder Ramsar-områder at en skal gå langt i å søke å unngå inngrep». En tilsving vil føre til et ytterligere arealbeslag i naturreservatet, og dermed medføre et større samlet inngrep, noe vi derfor tok hensyn til ved å unngå inngrepet med tilsving. Fylkesmannens høringsuttalelse til øst-alternativet støtter dette synspunktet. Fylkesmannen har innsigelse til øst-alternativet selv uten tilsving, sier Setvik.

I kulturhuset

Onsdagens kommunestyremøte finner sted i Hamar kulturhus. Selve møtet starter klokken 13.00, mens jernbanesaken settes klokken 16. Det er ventet at det blir et stort flertall for øst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.