Nashoug og Bang representerer henholdsvis Vang O-lag og Hamar O-klubb. Disse lagene har i flere år samarbeidet om å legge ut orienteringsposter for alle som synes det er morsomt med noen mål for skogsturen.

Fra mandag kan du gyve løs på vårpostene i Turtraver’n. Som tidligere vil du finne disse i Furuberget, i Imerslundmarka og på Ilseng. Men før du setter i gang, må du skaffe deg Turtraver’n-konvolutten med detaljerte kart for de områdene der det er lagt ut poster.

– Antallet deltakere har vært ganske stabilt de siste årene. Vi har gjort i stand 240 konvolutter med kart og klippekort, sier Ole Nashoug. Men han har ikke noe imot å pakke flere konvolutter, og både han og Ole Christian Bang skulle gjerne sett at det kom flere yngre deltakere.

– Vi har sett at de urbane turpostene er blitt veldig populære. Turtraverpostene ligger litt over i vanskelighetsgrad, men det er kanskje noen som vil ta staget videre. Dessuten kommer du deg ut i skog og mark, sier Ole Christian Bang.

De 60 postene i Turtraver’n er fordelt på vår og høstposter. I tillegg til poster i Furuberget, Imerslundmarka og på Ilseng, legges det ut poster i Frøbergsberget, på Gåsbu og på Brumund nordre. Av åpenbare årsaker, legges ikke postene på Gåsbu ut før midt i mai. Til gjengjeld ligger både vår- og høstposter ute helt til 24. september. I de andre områdene tas vårpostene inn før sommeren, 16. juli.

Ole Nashoug understreker at en ikke er nødt til å ta alle de 60 postene for å ha nok poeng til å ta merke.

Både Vang O-lag og Hamar O-klubb har egne hjemmesider med informasjon. Her kan en også ta ut enkeltkart hvis en ikke ønsker å delta i hele Turtraver’n. Turtraverkonvoluttene finner du i butikken til turistforeningen, samt på sportsforretninger på Maxi og Olrud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.