Det er latter i rommet da HA kommer inn døra.

Veggene i Kreftforeningens lokaler i Strandgata i Hamar er dekket av fargesterke akrylmalerier av forskjellig størrelse.

April måneds salgsutstilling er det Synnøve Svelle og Leila Barmaki som står for.

Til daglig er de to kolleger på helsestasjonen og holder på med å vaksinere folk.

Men innimellom møtes de i sitt felles atelier, og det blir det bilder av.

– Ja, vi er helsesøstre som er kolleger, men vi maler iblant. Noen ganger så ofte som en gang i uka, forteller Leila Barmaki.

Det er populært å stille ut bilder hos Kreftforeningen.

– Vi har ventet i to år på dette, det er lang venteliste her, sier Synnøve Svelle.

Alt i alt har de to med seg drøyt 20 malerier, med alt fra barnemotiver til mer abstrakte ting.

– Dette er bilder som er malt over en ganske lang periode. Noen er relativt nye, andre stammer fra helt tilbake i 2014, sier Svelle.

På grunn av påsken kom de litt sent i gang, men nå er de i alle fall klare til å ta imot skuelystne i Kreftforeningens lokaler i hamar sentrum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.