Vebjørn var med på røykeavvenningskurs på Frisklivssentralen sist vinter, sammen med åtte andre røykere.

– Jeg hadde egentlig ikke noe tro på det, men tenkte jeg kunne møte opp. Så var det noe med samholdet i gruppa og Dagrun som kursleder som gjorde at det gikk veldig greit, sier Vebjørn Kjærnåsen, som har lagt 385 kroner på sparebøssa hver tirsdag. Det har vokst til 8.788 kroner i den perioden han har vært røykfri.

Marianne Myrvang og Ole Joar Rundhaug nikker og er enige. De gikk sammen med Vebjørn på kurs og er også blitt røykfrie etterpå. Ole Joar hadde vært røyker i nærmere 40 år før han begynte på røykeavslutningen, Marianne i 20 år. Nå håper de å kunne motivere andre også til å slutte.

– Jeg har prøvd mange ganger, men denne gangen er det endelig. Det gikk overraskende greit å kutte ut. Nå er det bare vanen som sitter igjen, men vi har lært oss noen teknikker til å utsette røykesuget, og det fungerer, sier Ole Joar Rundhaug,

Dagrun Stengel Lunde i Frisklivssentralen hadde ni deltakere på forrige røykeavvenningskurs. En ga seg allerede fra start, to har meldt tilbake at de har sprukket litt. Men seks av deltakerne er fremdeles røykfrie.

19. september er det klart for nye kurs over seks kvelder.

– Kurset er både for røykere og snusere. Allerede første kvelden setter vi sluttdatoen, så lærer og trener vi på teknikker for å holde røyk og snus på avstand, sier Dagrun Stengel Lunde.

Nytt av året er det at du får refundert kursavgiften hvis du er røyk- og snusfri etter ett år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.