• CD: Omslaget til årets Tett på er laget av Martine Petrikke S. Flateby.

Søndag ble CD-en presentert med en egen konsert på Gregers etter Julegrytekonserten. Kim Nybakken fra Sagarockers og Odd Arne Johansen er veldig fornøyd med årets CD, og er spent på mottakelsen.

– Dette er veldig viktig for oss. På et plateslipp, foran et ordentlig publikum, da må en prestere og da får vi ærlige tilbakemeldinger, sier Nybakken, som var med på scenen under plateslippet.

Han er ikke med på årets produksjon, men har vært med fem ganger tidligere.

Årets Tett på Hamar er den sjette i rekka, men det er faktisk sjuende året at stiftelsen Crux, Hamartiltakene (tidligere Kirkens sosialomsorg) gir ut CD. Det første året ble det gitt ut en ren jule-CD. Årets produksjon er en god blanding av rock, soul, pop, viser og country.

Roy Engebakken, tiltaksleder for boligtiltaket i Folkestads gate, er initiativtaker til CD-prosjektet og veldig delaktig i produksjonen. Han fikk ideen fra Oslo der =Oslo ga ut en CD to år før den første CD-en ble gitt ut i Hamar.

– Jeg synes vi har fått til en fin balanse på de 18 kuttene på CD-en. Det er 50 musikere med, her er en del egenprodusert, en del coverlåter. Og husk, vi har brukt like lang tid i studio som en musiker ellers ville ha brukt på én sang, sier Engebakken.

Flere av musikerne har aldri vært i studio før, men har gjerne syslet med musikk tidligere.

– For mange er dette et stort løft i et vanskelig liv med rus og- eller psykiske problemer. Det å stå med et ferdig produkt i hånda er noe helt eget. Og for flere er dette blitt starten på å komme seg videre i livet. Flere fortsetter med musikk etter å ha vært med på dette, sier Roy Engebakken.

Hamar kommune har støttet CD-utgivelsen, og halvparten av salgssummen går til selgeren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.