Som markeds- og arrangementsansvarlig i Norsk Jernbanemuseum er hun veldig fornøyd med at museet får vist seg fram. I mange år var det martnastog til Røros enten fra Oslo eller Hamar, men så tok det slutt. I 2014 tok Norsk Jernbanemuseum opp igjen tradisjonen, og det ble også kjørt i 2016. I 2017, med masse omorganiseringer, fikk de ikke kjørelisens, men i år er den på plass igjen. Lørdag 24. februar legger diesellokomotivet ut fra Hamar stasjon med fem stålvogner og kafévogn og er framme på Røros ca. 3,5 timer etter. De reisende får så fem timer på martnan før turen går tilbake.

Ronny Martinsen og Ole Gunnar Bakken skal dele på å kjøre veterantoget og gleder seg til turen.

– Mange har et sterkt forhold til diesellokomotivet, og det er veldig god sittekomfort, sier Ole Gunnar Bakken, og legger muntert til: – Og vi tar ikke ekstra betalt for den!

Norsk Jernbanemuseum er faktisk et reiseselskap i miniatyr, og det er mange togentusiaster som vil bli med når diesellokomotivet og stålvognene skal ut på tur. Toget til martnan har 183 plasser, og nå er det bare 18 plasser igjen.

– De færreste vet at vi kjører turer over hele landet, og vi får nå mange henvendelser fra toginteresserte i utlandet som vil bli med, sier Mette Larsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00