• Fin ramme: Mange sting og mange farger.

Viggen er utdannet på den gamle kjole- og draktsømlinjen, og kaller seg selv for håndverker framfor kunstner. Det er fire år siden forrige gang hun stilte ut bildene sine.

Nå er hun månedens utstiller på Tante Gerda, både med bilder som er for salg og bilder som er i privat eie.

– Jeg tegner rett på stoffet, før jeg broderer. Jeg vil lage bilder som er hyggelige å se på, og er inspirert av glede og farger. Det er liv, blomster, luft og lys i bildene mine, sier Viggen.

Bildene hun nå stiller ut, har hun jobbet med de siste to årene, og hun synes det er veldig hyggelig å få vise dem fram. Stingene kalles små plattsting med knuter.

– Det gir meg stor glede å holde på med broderi, sier Viggen.

Hun broderer også på klær, og på utstillingen har hun med en tunika som hun har brodert.

– Hva er ditt neste prosjekt?

– Nå holder jeg på med et bilde i et større format, sier Viggen, som ikke legger skjul på at bildene er tidkrevende, siden stingene er bitte små.

Av kunstneriske forbilder trekker Viggen fram Anne-Lise Knoff, norsk billedkunstner og grafiker født i Hamar.

– Hun har mye farger og detaljer i sine bilder. Jeg kan bruke opp mot 40 farger i et bilde, sier Viggen.

Utstillingen på Tante Gerda henger oppe ut juli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.