Overraskelsen sto skrevet i ansiktet på Søderlind da ordfører Einar Busterud leste opp juryens begrunnelse. Sakte, men sikkert gikk det opp for han – og alle de frammøtte gjestene – at Hamar Frivilligsentral og Hamar kommune ønsket å gi nettopp han en påskjønnelse for innsatsen. Overrekkelsen skjedde på Hamar rådhus, og kantina var fylt av personer som hver dag gjør en stor frivillig innsats i byen.

Solskinnsmenneske

Kjell Søderlind har vært frivillig i 10 år. Busterud syntes det var vanskelig å få plass til alle superlativene til årets vinner i talen sin.

– Han er et overskudds- og solskinnsmenneske. Dette blir bare en liten brøk av en historie om et fantastisk medmenneske, sa Busterud i en humoristisk tale

Søderlind har gjennom årene vært aktiv innenfor en rekke områder. Velferdslaget, Pensjonisthjelpen, frivillig på HamKam fotballs hjemmekamper, aktiv medhjelper på Hamar Frivilligsentral der han er følger, matutkjører, telefonvakt, følger handikappede barn og ungdommer på terapiridning, advokathjelper er bare litt av det den spreke nesten-80-åringen har på ukeplanen sin.

KOMPIS OG HJELPER

Og forslaget på Kjell Søderlind kom nettopp fra en av dem som har fått god hjelp gjennom de siste seks årene. Olav Engeland ble slagrammet for seks år siden, og hver uke sørger Søderlind for kjøring og motivasjon til trening på Prestrudsenteret.

– Han fortjener det virkelig, sa Engeland.

Søderlind på sin side understreket at den ukentlige treningsøkta og møtet med Olav er noe han ser fram til. – Vi er blitt gode kompiser gjennom årene, sa en rørt Kjell Søderlind.

GIR GLEDE

Det var da han fylte 70 år han meldte seg som frivillig og hjelper. Barn og barnebarn bor langt unna, i Kristiansand, og selv om de sees jevnlig, ville han bruke tid på å gjøre en innsats i nærmiljøet sitt.

– Det har gitt meg så mye, sier Kjell Søderlind og trekker spesielt fram kjøringen av handikappede barn og ungdommer til terapiridning. – Den gleden jeg ser i øynene deres, den kan ikke beskrives, sier han.

Om to måneder fyller han 80 år og han håper han fortsatt kan være frivillig, selv om han ser at han må trappe ned litt. Nå er det noen som hjemme som trenger mer hjelp enn tidligere.

Takket alle

Selv om det var Søderlind som var hovedpersonen under overrekkelsen, benyttet han anledningen til å takke alle dem som gjør en innsats som telefonvakter i Pensjonisthjelpen.

– Uten dere hadde det ikke vært noe Pensjonisthjelpen, sa Søderlind.

Også ordfører Einar Busterud takket alle de frivillige i sin tale.

Leder for Hamar Frivilligsentral, Anne Thingstad Eriksen, har jobbet tett med Søderlind gjennom mange år og kan ikke få fullrost det han betyr for det frivillige arbeidet i Hamar. – Så hyggelig at vi kunne overraske deg for en gangs skyld. Du overrasker oss hver eneste dag med innsatsen din og artige kommentarer, sa hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00