• FORNØYD: En fornøyd menighetspedagog Guro Ødegård Lundby sammen med Vesle og Fredo.

Kirkerottene er en del av trosopplæringen, og det er laget fire filmer om rottene Vesle og Fredo. I tillegg drar IKO (kirkelig pedagogisk senter) rundt i kirkene og framfører dokketeater med de to.

Mandag var det både treåringer, fireåringer og femåringer fra Hamar og Vang menigheter – med søsken, foreldre og besteforeldre – som var invitert til Storhamar kirke. Uka før hadde de fått sett film om kirkerottene, men nå skulle de få teater med vennen til Vesle og Fredo, «Wiggo i tårnet». Gjennom teaterforestillingen ble historien om Sakkeus og Jesus fortalt på en måte som gjorde at latteren satt løst også hos de voksne.

De yngste publikummerne kunne vise fram gullbillett da de kom til kirka – og dermed fikk de både «rottebæsj» og popkorn.

– Vi hadde kjøpt inn 200 pølser som skulle serveres før teatret, men det var jo altfor lite, ler menighetspedagog Guro Ødegård Lundby.

Hun er nå fast ansatt og skal ha ansvaret for trosopplæringen for barn opptil 11 år. Kirkerottene er bare ett av mange tilbud. Guro har småbarnssang hver mandag for barn fra 1–5 år, i tillegg får fireåringene sin kirkebok, seksåringene har skolestartgudstjeneste, åtteåringene er med på pilegrimsvandring got høsttakkefest, niåringene skal være tårnagenter i påsken, 10-åringene er på Alle Helgens-vandring, mens 11-åringene er med på Lys våken, overnatting i kirken i adventstiden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.