• FORNØYD: En fornøyd menighetspedagog Guro Ødegård Lundby sammen med Vesle og Fredo.

Kirkerottene er en del av trosopplæringen, og det er laget fire filmer om rottene Vesle og Fredo. I tillegg drar IKO (kirkelig pedagogisk senter) rundt i kirkene og framfører dokketeater med de to.

Mandag var det både treåringer, fireåringer og femåringer fra Hamar og Vang menigheter – med søsken, foreldre og besteforeldre – som var invitert til Storhamar kirke. Uka før hadde de fått sett film om kirkerottene, men nå skulle de få teater med vennen til Vesle og Fredo, «Wiggo i tårnet». Gjennom teaterforestillingen ble historien om Sakkeus og Jesus fortalt på en måte som gjorde at latteren satt løst også hos de voksne.

De yngste publikummerne kunne vise fram gullbillett da de kom til kirka – og dermed fikk de både «rottebæsj» og popkorn.

– Vi hadde kjøpt inn 200 pølser som skulle serveres før teatret, men det var jo altfor lite, ler menighetspedagog Guro Ødegård Lundby.

Hun er nå fast ansatt og skal ha ansvaret for trosopplæringen for barn opptil 11 år. Kirkerottene er bare ett av mange tilbud. Guro har småbarnssang hver mandag for barn fra 1–5 år, i tillegg får fireåringene sin kirkebok, seksåringene har skolestartgudstjeneste, åtteåringene er med på pilegrimsvandring got høsttakkefest, niåringene skal være tårnagenter i påsken, 10-åringene er på Alle Helgens-vandring, mens 11-åringene er med på Lys våken, overnatting i kirken i adventstiden.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00