• Starten: Dette bildet er tatt i desember 2008 da Stig Johannessen ble ansatt som rektor på Hamar katedralskole. Foto: Jens Erik Jensrud

– Til sommeren har jeg vært på Katta i 8,5 år og det har vært en fantastisk skole å lede med flotte kolleger og elever, sier Johannessen til HA.

Fra 1. august er han ikke lenger rektor på Katta. Johannessen har takket ja til en jobb som konsulent for Imtec.

– Fra tidligere har jeg vært vant med å kjenne på at jeg vil utvikle meg mer etter en periode. Dette er en unik mulighet, sier han.

Johannessen kommer til å fortsette å jobbe mot skole og utdanning i sin nye jobb i Imtec.

– Jeg skal jobbe mot skolen og drive skoleutvikling og lederutvikling. Jeg ser fram til å bruke min erfaring fra arbeid i fylkeskommunen der, og til å bidra til utvikling av ulike felt i norsk skole. Det er nå kompetansen min er fersk og jeg har guts til å stå på videre, sier den avtroppende rektoren.

– Har blitt en motor

Johannessen er prosjektleder for innføring av Visma flyt i fylkeskommunen og skal fullføre prosjektet med en stilling på 30 % i fylkeskommunen fra høsten.

– Kan du trekke fram noen høydepunkter fra din tid på Katta?

– Jeg er glad for at vi har fått til å bli en motor på lærersiden og vi er blitt gode på utvikling. Der er det lagt ned godt arbeid. Jeg vil også trekke fram at vi har fått fram verdiene våre etter å ha jobbet med det over noen år. Det er en entusiasme og driv her, og lærerne strekker seg langt for det beste for elevene, sier Johannessen.

Vemodig

Han legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig avgjørelse å ta steget bort fra Katta og til en ny jobb.

– Jeg har telt på knappene en stund. Det er en bra arbeidsplass og jeg trives godt, så det er med vemod jeg slutter i jobben. Når den siste dagen kommer vil jeg nok tenke på hva jeg forlater. Det er et godt lag. Det har vært en tøff beslutning, og jeg vil nok kjenne på det. Jeg har lagt ned mye sjel i jobben, sier Johannessen, som for tiden er hjemmeværende etter å ha brukket beinet.

– Jeg har ikke fått vært på skolen etter jeg bestemte meg for dette, så jeg har spilt inn en hilsen til de ansatte på video, sier han.

Den avtroppende rektoren mener også det kan være fint å slippe til andre i jobben.

– Det er naturlig at det er andre som får prøve seg. Det er en tøff jobb å stå i. Om jeg skulle snakket med en som ville ta over, hadde jeg sagt at det er en unik mulighet til å fortsette utviklingen i et godt skolemiljø, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00