Bente Nymoen, veileder og sykepleier på Amathea, er fornøyd med de nye lokalene i Wedels gate 4. Her er det både hyggelige kontorer og ikke minst, et romslig rom for større grupper.

Amathea har 13 kontorer rundt i landet.

– Vi er det eneste kontoret i hele Hedmark og Oppland, og vi har hatt stor pågang etter nyttår. Nå kan jeg få hjelp av mine kollegaer i Oslo til kurs og samtaler, sier Bente Nymoen.

Amathea gir tilbud om gratis veiledning for kvinner som er blitt gravide og som er i tvil om hva de skal gjøre.

– Vi har mange slike valgsamtaler, både med enslige kvinner, men også med kvinner som lever i parforhold og som usikre på hva de skal gjøre. Mange føler kanskje at det er spørsmål som er vanskelige å ta opp med partneren, med familie og venner. Da kan vi komme inn som en nøytral part. Det er kvinnens valg, og vi er der for å støtte henne i det standpunktet hun tar, sier Bente Nymoen.

Hun har også mange samtaler med kvinner som av ulike årsaker har valgt abort, men som har behov for å snakke om det.

Amathea har også gratis svangerskapskurs, og første kurset nå starter 5. februar. Her er det fremdeles ledige plasser.

Bente Nymoen har 12 år bak seg som veileder i Amathea. De siste seks-sju årene har hun også holdt en rekke helsekurs for minoritetskvinner og -menn. Nå utover våren samarbeider hun også nært med russen og deler blant annet ut prevensjon. Nymoen er veldig glad for at Amathea gjennom årene har fått et godt samarbeid med helsesykepleiere, sykehusene og med opplæringssentrene.

Amathea kan nås på chat, telefon og e-post.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00