Hamar Arbeiderparti har startet jakten på sin ordførerkandidat til kommunevalget i 2019.

De to forrige listetoppene Morten Aspeli og Grete Solli er begge uaktuelle.

HER kan du lese en lørdagskommentar Carsten Bleness skrev om ordførerkandidater i Ap.

Aspeli har frasagt seg gjenvalg til lokalpolitikken, mens Solli står på flyttefot til Stange kommune.

Kan bli kamp

Sylvia Brustad nevnes av mange som en sterk kandidat. Hun utelukker ingenting, men sier til HA at hun er i tenkeboksen om dette er noe hun vil.

Men Hamar Arbeiderparti har mange å ta av. HAs ringerunde til noen av partiets kommunestyrerepresentanter, avslører at her kan det bli kamp om topp-plassen.

Leder Thomas L. Jørgensen i Hamar Arbeiderparti har sagt ja til å bli vurdert som kandidat av utvalget som jobber med ordførernominasjonen.

Lang erfaring

Jørgensen har vært med i Hamar-politikken lenge, har vært partileder i over fem år, gruppeleder og sittet fast i formannskapet siden 2010.

– Jeg har sagt ja til å bli vurdert, så får vi ta det etter hvert, sier Jørgensen.

Hjerte for Hamar

Per Myrvang har også sagt ja til å bli vurdert. Han kom inn i kommunestyret i 2015.

– Jeg har blitt spurt av mange, og det er hyggelig. Å være ordfører er en jobb jeg kunne tenke meg. Jeg har et bankende hjerte for Hamar, men er ydmyk i forhold til prosessen i partiet, sier Myrvang.

Han ble kjent for mange som idrettskonsulent i Hamar kommune gjennom mange år. Nå er han svømmekoordinator i kommunen.

Ovesen er klar

Geir Ove Ovesen kom også inn i kommunestyret i 2015. Han er klar, dersom partiet vil.

– Jeg har sagt ja til å bli vurdert, og dette går jeg inn for 100 prosent. Det er selvsagt opp til medlemmene og innbyggerne i Hamar. Jeg mener jeg har det som skal til for å fylle ordførerrollen, sier Ovesen.

Kommunestyrerepresentant Toril Merete Nysæter har også sagt ja til å bli vurdert. Kommunestyrerepresentant Nora Mageli har sagt ja til å møte utvalget for en samtale.

– Jeg er i tenkeboksen når det gjelder framtidige planer, sier Mageli.

Disse har sagt nei

Den erfarne Ap-politikeren Helge Ryen har takket nei til å bli vurdert. Det samme har kommunestyrerepresentant Ingunn Børresen, som også er medlem i nominasjonsutvalget. Børresen er for øvrig på veg til å bli valgt inn i formannskapet sammen med Toril Merete Nysæter for å erstatte Grete Solli og Ida Bøhmer, som begge har søkt fritak på grunn av flytting.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.