Hamar kommune kjøpte det gamle yrkesskoleområdet fra Hedmark fylkeskommune høsten 2015 for å sikre framtidige arealer til kommunale tjenestebygg.

Nå har arkitektfirmaet Studio NSW gjennomført en mulighetsstudie for eiendommen.

De konkluderer med at tomta er best egnet til boligformål, i kombinasjon med boligsosiale formål og eventuelt et nytt sykehjem.

Starter riving

Ankerskogen videregående skole ble bygd i 1955, og har ikke noen vernestatus.

Arbeidet med å rive byggene vil starte rett over påsken, ifølge Nils Solbraa i kommunens byggforvaltning.

En så sentral tomt må få en høy utnyttelse, mener Studio NSW, og antyder at det er plass til mellom 300 og 400 nye leiligheter på eiendommen.

Høy utnyttelse

Strategisk eiendomsutvikler i Hamar kommune Reidar Aas sier at det så langt ikke er konkretisert hvor mange etasjer ny bebyggelse kan komme i.

– Det er mange måter å løse det på, og det blir avgjort i reguleringsfasen, sier Aas.

Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud foreslår overfor formannskapet å gå i gang med å lage reguleringsplan for området, hvor høy utnyttelse er en føring.

Konkurranse

Når det blir aktuelt å starte byggearbeider, avhenger av hvor raskt reguleringsprosessen går.

Rådmannen ber om tilslutning fra politikerne til en framgangsmåte hvor utbyggingsområder selges til flere aktører etter en konkurranse på konsept og pris.

Kommunen vil også stille krav om gode klima- og miljøløsninger.

– Det er mulig å gjøre dette til et pilotprosjekt for grønne løsninger, sier Aas.

Bydelshus

Området er så stort, at det blir snakk om en etappevis utbygging. Arkitektfirmaet nevner at deler av tomta kan egne seg til parsellhager og BMX-anlegg i påvente av boligbygging.

Lundbo-villaen som er områdets eldste større bygg fra før 1900, er vernet.

Studio NSW foreslår at det kan få en funksjon som bydelshus for befolkningen, eventuelt med servicefunksjoner som frisør.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.