Fredag legger regjeringen fram en plan for lokalisering av statlige arbeidsplasser sammen med Stortingsmeldingen om byer og distrikter.

Les også: Få statlige arbeidsplasser til Innlandet

Som ledd i planen, skal det utredes en flytting av tilsynsoppgavene i Norges vassdrags- og energidirektorat fra hovedkontoret i Oslo til regionkontorene. Hamar har et slikt regionkontor i dag.

50 årsverk

Tilsynsoppgavene utgjør drøyt 50 årsverk. Hvor mange av disse som kan bli flyttet til Hamar, blir en del av utredningen som skal være ferdig til 1. mai.

– Vi kan håpe på 25 nye statlige arbeidsplasser, mener varaordfører Knut Fangberget (H).

Sammen med Venstre-politikerne Stig Vaagan og Ole Frode Mikkelsgård samt Erling Behrens i Hamar Frp gjør han det klart at de vil drive med påvirkning for at Hamar skal få så mange som mulig.

Kort pendleravstand

Behrens mener den korte avstanden til Oslo er en forse Hamar har, i og med at det er mulig å pendle for dem som ikke vil flytte til Hamar.

Venstre har vært en pådriver for å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo.

– Det er en del av vår plan om levende og sterke lokalsamfunn, sier Mikkelsgård.

Lite til innlandet

Avisa Nationen kartla i 2016 at Innlandet kun hadde fått tilført seks statlige arbeidsplasser under Solberg-regjeringen, mens tallet var 122 i regjeringsperioden før det. Mange statlige arbeidsplasser forsvant fra Hamar da Direktoratet for økonomistyring ble omorganisert.

– At det nå kan bli noen nye arbeidsplasser til NVE virker jo ikke til å være så mye?

– Dette er i hvert fall en god mulighet, mener Fangberget.

– Innlandet må kreve sin andel av de statlige arbeidsplassene, sier Mikkelsgård.

Regionkontoret til NVE på Hamar er orientert om at det skal settes i gang en utredning.

– Vi avventer hva som kommer, og vil gi våre innspill om vi blir bedt om det, sier regionsjef Petter Glorvigen.

Det er i dag cirka 35 ansatte i NVE som har arbeidssted Hamar.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.