Det var ikke mange som klarte å stå imot alle de gode kakene som de tre jentene solgte utenfor Kiwi på Ridabu lørdag. Mange følte nok også at de i tillegg til gode kaker, støttet en god sak. For jentene, Emilie Nordahl (8), Maria Hestvik (8) og Linnea Søby (9), er veldig opptatt av at barna på Hamar statlige mottak på Ormseter skal ha det bra. Jentene går på Ridabu skole, og den er mottaksskole. For ett år siden fikk de ei jente i klassen sin, Sara fra Afghanistan. Men en morgen kom ikke Sara på skolen og ingen vet hvor hun og familien er.

– Vi synes det var veldig trist for hun var veldig hyggelig. Men så fikk vi så lyst å gjøre det litt koselig for barna der oppe, sier Emilie Nordahl.

Dermed satte de i gang. Med litt hjelp fra de voksne ble det både ettermiddagskake, sjokoladekake og muffins. – Og boller. Dem har vi bakt helt sjøl, fikk vi beskjed om. Alle kakestykker ble solgt for 20 kroner stykket. Saft solgte de for 10 kroner glasset. På plakaten hadde de fortalt hva pengene skulle gå til, og kjøperne fikk klar beskjed: Her var det ikke rom for pruting. 2.476 kroner kom inne, og Tor Ole Kirknes på Kiwi spyttet like godt i litt ekstra slik at de kom over 3.000 kroner.

Fungerende mottaksleder, Knut Larsen, kan ikke si noe om Sara og familien, men er glad for pengene og lover at de skal gå til leker som barna kan bruke utendørs.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00