Det er foreningen Under Brua i samarbeid med Mental Helse, 3k-Live og Gregers som står bak konserten, og alle inntektene går til Frelsesarmeen.

GT Sara, eller Gerd Thoreid som hun heter, har hele livet hatt et spesielt forhold til nettopp Frelsesarmeen som tidligere soldat i Hamar.

– Det har vært livet mitt, det. Nå er denne konserten noe som hører jula til, så de får ikke nei hos meg når de spør, sier GT Sara som har vært med på alle de åtte foregående konsertene.

Ikke engang en veldig vond rygg ser ut til å sette stopper for den spreke 92-åringen. Og når hun går på scenen på Gregers søndag ettermiddag, har hun også med seg musikere, Kari (Ormestøyl) & Kara som kompe henne.

– Det blir noen hyggelige timer, og jeg håper det kommer masse folk som vil roe seg ned litt i julekaoset, sier GT Sara som sjøl skal feire julekvelden hos datteren sin på Ådalsbruk i år.

Alle som har opplevd GT Sara vet at de må regne med småhistorier som ikke egner seg for de aller sarteste. Og slik blir det også denne gangen. – Jeg forteller de historiene i kjerka også. Det må ikke bli for stivt, mener humørsprederen som har stått på utallige scener siden hun ble kjent på 70-tallet. Musikk skal det også bli søndag, og det blir nok en blanding av julesanger og andre sanger fra repertoaret hennes.

Konserten søndag er gratis, men håpet til arrangørene er at du har med deg penger som du kan putte i Frelsesarmeens julegryte. Kari Ormestøyl & Kara skal også ha sin egen avdeling i tillegg til å spille med GT Sara. I tillegg får du høre Arvid «Akke» Strand og Toril Ingeborg Nybrott. Konserten er ventet å vare i to timer.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00