Tradisjonen tro har Hamar kommune skaffet et digert juletre som skal lyse opp Stortorget i ukene fram mot jul. 26. november skal treet være klart til åpning – fullt av lys og flott dekorasjon.

Neste lørdag starter feiringen allerede midt på dagen, med åpning av pepperkakelandsbyen i Kulturhuset og juleverksted for de yngste på CC Stadion. På kjøpesenteret skal også Kammerkoret Viva opptre, før man i samlet flokk går i et stort lystog i retning gågata og Stortorget.

– Vi oppfordrer alle til å ta med noe som lyser, men helst ikke fakler og store, åpne flammer, sier kultursjef Morten Midtlien.

Senere tidspunkt

I år har arrangørene valgt å skyve julegrantenningen til et litt senere tidspunkt enn tidligere. Forklaringen er logisk nok:

– Vi ønsker mørkere omgivelser slik at lysene på treet synes enda bedre. Dermed blir det litt mer julestemning. Husk stillongs og varme klær, sier Midtlien.

I tillegg til selve julegrantenningen blir det bred underholdning på scenen. Dagens største navn er Stjernekamp-vinner Knut Anders Sørum, som skal synge både alene og i duett med Merethe Trøan.

I tillegg skal et barnekor med elever fra Ingeberg skole opptre.

– Det blir underholdning, moro og musikk for store og små, lover programleder Truls Pedersen – som håper folk på torget vil bidra med både dans og sang.

– Vær med på det som skjer! Det er så kjedelig hvis det bare er de på scenen som er aktive, oppfordrer han.

Også i år vil det bli delt ut små overraskelser til de yngste frammøtte. Men, etter å ha tabbet seg ut med for få overraskelser tidligere i år, har kommunen i år sørget for å være på den sikre siden.

– Vi har tatt noen forholdsregler og oppjustert antall overraskelser, smiler Midtlien.

Ni eller 16 meter...?

Årets julegran er en kortreist edelgran fra Hamar. På spørsmål om hvor høyt treet er, svarer Midtlien raskt og selvsikkert:

– 16 meter!

Truls Pedersen er ikke helt overbevist, og skritter like gjerne opp det liggende treets lengde.

– 16 meter, du liksom! Treet er ni meter, konkluderer han smilende – til stor latter fra Midtlien og resten av forsamlingen.

Men, det er som kjent ikke lengden som avgjør. Julegrantenning blir det uansett. Arrangørene ønsker alle hjertelig velkommen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.