Lerfald har fått ansvaret for å finne rett eier eller avsender for julegaver som kom på avveie på øst-, sør og vestlandet. Alle disse gavene blir sendt til terminalen i Oslo. Her blir samlet og fotografert, bildene legges så ut på postens juledetektivside i håp om at noen skal gjenkjenne avsender eller mottaker.

– Det er jo litt morsomt også. Vi googler, bruker sosiale medier, spør rundt omkring, sier hun.

Torsdag fikk Åse Marie Lerfald inn en gave som var funnet på terminalen i Hamar. Gaven har trolig ramlet ut av ei eske eller en større pakke, trolig mellom 20.- og 22. desember, og det eneste Åse har å gå etter er at den skulle til Hannah. Pappa er avsender. Med pakken, som har et litt spesielt innpakningspapir, er det også en konvolutt med penger til Hannah, også den fra pappa.

– Vi vet ikke om pakken ble sendt fra Hamar eller om den skulle til Hamarområdet, men håpet vårt er at vi skal få kontakt enten med Hannah eller pappaen gjennom avisen, sier Åse Marit Lerfald, som har litt vondt av dem begge to siden gaven ikke er kommet fram.

Bilde av pakken og konvolutten ligger på juleservicesiden til Posten:  Her ligger det også bilde av alle de andre pakkene som av ulike årsaker ikke nådde fram til riktig juletre.

– Nå er det 143 brev og pakker som ikke har nådd fram til rett mottaker. Alle brevene blir samlet på terminalen på Lørenskog, mens vi tar oss av pakkene. Men faktisk er det langt færre pakker og brev som ikke har kommet fram i år, sammenlignet med tidligere, sier Åse Marie Lerfald, og minner samtidig om at det var 50 millioner brev og pakkesendinger som passerte gjennom terminalene i løpet av desember.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.