– Det er på tide med nye og større mål. Hamar må ta skrittet opp til å bli en av de ledende, mellomstore byene i Norge.

Det mener rådmann Bjørn Gudbjørgsrud, som er ambisiøs på Hamars vegne.

Fram til nå har Hamars visjon vært «Hamar og Hamarregionen skal være sentrum for det mest attraktive boområdet i Innlandet». Nå mener ordfører Einar Busterud at det målet er oppnådd og modent for oppgradering.

– Vi må skaffe en ny visjon. Et enkelt eksempel kan være å gjøre som Disney og gå for «to make people happy», smiler han.

Folk får bidra selv

Ordføreren og gjengen på rådhuset har nå lansert et nytt prosjekt for å hente inn de beste ideene og forslagene fra innbyggerne som bor i kommunen.

Fra tirsdag 31. januar og helt fram til og med 17. februar kan alle levere inn forslag til ny visjon.

Busterud minner om at det ikke er snakk om noen konkurranse.

– Vi ønsker å høre med folk hva som er viktig for dem. Vi har et hyggelig problem i Hamar, nemlig at det er så mange positive kvaliteter å velge mellom, sier han.

Katrine Aalstad fra Miljøpartiet De Grønne utdyper:

– Vi vil samle noen tanker som kan være retningsgivende. De beste løsningene finner vi i fellesskap ved å høre på både politikere, innbyggere og næringsliv.

«Urbant hjerte»

Rådmann Gudbjørgsrud presenterer fem hovedpunkter som kan være til inspirasjon for den nye visjonen. Her beskrives Hamar blant annet som et urbant hjerte, en by som tør å skille seg ut, utviklingsbyen, en bærekraftig og grønn by, og en by hvor idrett og kultur står i sentrum. Det sjette og siste punktet står foreløpig åpent.

– Her kan folk fritt få lov til å skissere en helt annen retning, hvis de ønsker det, sier Gudbjørgsrud.

Tidligere Ap-ordfører Morten Aspeli er spent på responsen.

– Det viktigste når vi inviterer folk til å bidra er å få fram det gode engasjementet vi vet finnes der ute. Her må vi gripe muligheten. Den nye visjonen vil bli en ledestjerne som viser hvilken retning vi vil bevege oss i, sier han.

Avgjøres i mars

Den nye visjonen skal vedtas av kommunestyret i mars. Rådmann Gudbjørgsrud håper man innen den tid har funnet én visjon som skiller seg ut som den beste. Hvis ikke kan det bli flere alternativer og en eventuell avstemming.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.