Odd R. Antonsens storband, Hamar domkor, barnekorene Amabile og Poco a poco, Tone Østlig og Nick Elliot bidrar til stort mangfold i konserten. Ole Elias Hock er konferansier. 

AKSJONSÅR

For 2017 er aksjonsåret for et nytt orgel til Hamar Domkirke. Dagens orgel er fra 1966, og da ble enkelte av pipene og fronten fra 1925 brukt om igjen. Men tidene har forandret seg.

– Vi ønsker ikke at dette skal høres ut som en klagesang, men heller et mulighetsprosjekt, sier domkantor Trond Våge. – Ønskene om musikk til gravferder og vielser har endret seg og stiller større krav til instrumentet. Vi synes Hamar fortjener et kirkeorgel som kan realisere alle typer orgelmusikk, både til kor og til orkester. Hamar domkirke er nå faktisk den eneste domkirken i landet som ikke har et oppgradert kirkeorgel, og det kan vi ikke vøre bekjent av, sier Våge.

ORGELMARATON

Målet for aksjonen i 2017 er å samle inn to millioner kroner. Med den summen i bakhånd håper komiteen i Hamar menighet å utløse midler fra fellesrådet og fra Hamar kommune. Et nytt orgel, med 42 piper, vil koste 8,5 millioner kroner. Da er det snakk om helt andre muligheter som åpner seg:

– Da kan orgelet kobles til synthesizere når det er behov og ønske for det. Da kan vi også ha spillebrett nede i kirken slik at en kan spille både oppe og nede, og med 42 piper blir det en helt annen klang, sier Trond Våge.

Orgelkomiteen har like godt kalt innsamlingsaksjonen for en orgelmaraton. For med 1.000 håndlagde deler på 42 piper kommer det tett opptil en maraton på 42.195 meter. For å gjøre aksjonen håndfast for publikum, har orgelaksjonen invitert publikum til å «kjøpe» piper. Her kan du donere penger til «en svært liten pipe» på 300 kroner, og helt opp til en «kjempepipe» på 20.000 kroner.

Men det er et godt stykke igjen til grunnsummen på to millioner ennå. Sparebanken Hedmark har bidratt med 125.000 kroner, orgelaksjonen fikk også offerpengene 1. påskedag, 5.000 kroner. Noen minnegaver har også kommet inn. Våger håper at næringslivet vil komme på banen for å sette litt fart i aksjonen. Konserten søndag er den første av flere «pipekonserter» der en håper at publikum er villig til å bidra litt. Utpå høsten blir det pipekonsert med swingbandet Aldershjemmet, og senere skal ungdomskoret Defrost ha egen konsert.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.