For femte år på rad blir det julearrangement med julemarked på Domkirkeodden. Arrangementsansvarlig Ranveig Nordbryhn håper på like stor suksess som i fjor.

– Vanligvis ligger vi på rundt 1.000 besøkende, men i fjor endte vi på 1.800 i løpet av et par timer på formiddagen. Vi håper på mange folk også når vi feirer et bitte lite jubileum i år, sier hun.

Nordbryhn lover «en haug med ting som skjer» i løpet av søndagen. Blant annet vil 17 utstillere selge diverse produkter som er relatert til både jul og middelalder.

– De to går helt fint sammen. I tillegg blir det blant annet juleverksted for barn. Her blir det produksjon av julepynt og trådnisser i regi av Hamar og Stange husflidslag. Vi fyrer også opp en bakerovn slik at folk kan lage sine egne lussekatter og småkaker, sier hun.

I tillegg blir det konserter med Kristine Lundsbakken, lysstøping, smultringbaking, ridekurs, kjøring med hest og slede, ølbryggetips og foredrag om juleøl i området rundt den store låven. Barn kan melde seg på opplegget «barn i prestegarden» med ulike aktiviteter. Her er det førstemann til mølla.

Nordbryhn sier snømangelen gjør at man i år har litt bedre plass på området enn tidligere.

– I fjor var det fullt hus og stormende jubel. Vi har plass til enda flere, og det er heller ingen øvre besøksgrense. Her er alle velkommen, sier hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00