For femte år på rad blir det julearrangement med julemarked på Domkirkeodden. Arrangementsansvarlig Ranveig Nordbryhn håper på like stor suksess som i fjor.

– Vanligvis ligger vi på rundt 1.000 besøkende, men i fjor endte vi på 1.800 i løpet av et par timer på formiddagen. Vi håper på mange folk også når vi feirer et bitte lite jubileum i år, sier hun.

Nordbryhn lover «en haug med ting som skjer» i løpet av søndagen. Blant annet vil 17 utstillere selge diverse produkter som er relatert til både jul og middelalder.

– De to går helt fint sammen. I tillegg blir det blant annet juleverksted for barn. Her blir det produksjon av julepynt og trådnisser i regi av Hamar og Stange husflidslag. Vi fyrer også opp en bakerovn slik at folk kan lage sine egne lussekatter og småkaker, sier hun.

I tillegg blir det konserter med Kristine Lundsbakken, lysstøping, smultringbaking, ridekurs, kjøring med hest og slede, ølbryggetips og foredrag om juleøl i området rundt den store låven. Barn kan melde seg på opplegget «barn i prestegarden» med ulike aktiviteter. Her er det førstemann til mølla.

Nordbryhn sier snømangelen gjør at man i år har litt bedre plass på området enn tidligere.

– I fjor var det fullt hus og stormende jubel. Vi har plass til enda flere, og det er heller ingen øvre besøksgrense. Her er alle velkommen, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.