– Vi ante jo ikke hvor mange som ville komme da vi inviterte til internasjonal markering på kvinnedagen. På det meste var det 150 kvinner på Ynglingen, det var enestående, sier Anne Thingstad Eriksen, leder for Hamar Frivilligsentral.

Sammen med medlemmer av Hamar Sanitetsforening, Hamar Røde Kors Internasjonale kvinnegruppe og F-Forum (kvinnegruppe i KFUM/KFUK) gyver hun løs på en ny kvinnefest på samme sted og håper på like godt besøk.

Arrangørene har lagt vekt på at dette er en markering bare for kvinner, og i fjor opplevde de at kvinner fra mange land møtte fram. Blant de fremmedspråklige var det også mange yngre kvinner som deltok.

– Det var veldig hyggelig å se at de koste seg, danset og sang. Vi tror at de føler seg friere når det ikke er menn til stede, sier Anne Margrete Emanuelsen i Hamar Sanitetsforening.

Noen av de fremmedspråklige kvinnene vil holde appell denne kvelden, og det blir også kulturelle innslag av Fermate.

Som i fjor blir kvinnene bedt om å ta med mat eller kake til et felles bord mens arrangørene sørger for kaffe og te. Ikke bare ble dette en god løsning for at alle skulle få en matbit.

– Det var også en opplevelse å se all den gode maten en del av de fremmedspråklige hadde med seg. Her var det varmretter, flotte pynta fat. De viste at de var stolte over maten de hadde med seg, sier Inger Marie Svensen i Internasjonal kvinnegruppe i Hamar Røde Kors.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00