– Vi ante jo ikke hvor mange som ville komme da vi inviterte til internasjonal markering på kvinnedagen. På det meste var det 150 kvinner på Ynglingen, det var enestående, sier Anne Thingstad Eriksen, leder for Hamar Frivilligsentral.

Sammen med medlemmer av Hamar Sanitetsforening, Hamar Røde Kors Internasjonale kvinnegruppe og F-Forum (kvinnegruppe i KFUM/KFUK) gyver hun løs på en ny kvinnefest på samme sted og håper på like godt besøk.

Arrangørene har lagt vekt på at dette er en markering bare for kvinner, og i fjor opplevde de at kvinner fra mange land møtte fram. Blant de fremmedspråklige var det også mange yngre kvinner som deltok.

– Det var veldig hyggelig å se at de koste seg, danset og sang. Vi tror at de føler seg friere når det ikke er menn til stede, sier Anne Margrete Emanuelsen i Hamar Sanitetsforening.

Noen av de fremmedspråklige kvinnene vil holde appell denne kvelden, og det blir også kulturelle innslag av Fermate.

Som i fjor blir kvinnene bedt om å ta med mat eller kake til et felles bord mens arrangørene sørger for kaffe og te. Ikke bare ble dette en god løsning for at alle skulle få en matbit.

– Det var også en opplevelse å se all den gode maten en del av de fremmedspråklige hadde med seg. Her var det varmretter, flotte pynta fat. De viste at de var stolte over maten de hadde med seg, sier Inger Marie Svensen i Internasjonal kvinnegruppe i Hamar Røde Kors.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.