–De er så flinke og det er så hyggelig å ha blitt kjent med dem, sier en fornøyd leder for sanitetsforeningen, Mete Willas.

Hun tok kontakt med Opplæringsenheten som hun også har samarbeidet med i andre sammenhenger. Der syntes de at fastelavnsbinding kunne være en god idé hvis det kunne kombineres med dagligsamtale på norsk.

– Vi snakker mye norsk. Nå vet vi ganske mye om hverandre, sier Mete Willas.

Therese Nyirampirwo fra Kongo har også meldt seg inn i Hamar Sanitetsforening.

– Jeg har ingen jobb, og jeg har så lyst å finne noe å gjøre. Her er det veldig koselig å være og jeg kan gjøre litt nytte for meg, sier Therese, som har vært i Norge i åtte år.

Amad Aldin Abue Alula fra Syria var kokk i hjemlandet og drømmer om å kunne lage arabisk mat her sammen med kona si. Men i mellomtiden bidrar også han med fastelavnsbinding og øver seg på norsk.

I år har Hamar Sanitetsforening som mål å binde 1.300 fastelavnsris, 1.000 vanlige og 300 hjerter og andre kreative varianter – hvis de får tak i nok hengebjørk.

I tillegg vil de lage store bjørkeris til pynt utenfor forretninger, og håpet er at alle forretningene i sentrum vil pynte opp med ris.

I fjor solgte de ut alle risene sine og tjente 95.000 kroner. I år håper de på minst den summen og har bestemt at inntektene skal fordeles mellom Barnas Stasjon, brukerne på Klukstuen, utstyr til Hamar janitsjarskole og lindrende enhet på Prestrudsenteret.

Fastelavnsrisene blir solgt de to første helgene i februar på Mega, Maxi, CC Hamar og CC Mart’n,

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00