Celina Christoffersen fra Hamar og Magnus Rønningen Hansen fra Elverum kan begge smykke seg med yrkestittelen fotograf. Som eneste elever ved Katta har de begge avlagt og bestått svenneprøve innen fotografi.

- Det har vært en veldig intens periode. Elevene har gjennomført et program som vanligvis ville gått over to år i løpet av ti måneder, forteller lærer ved Katta, Arnfinn Johnsen.

Johnsen innrømmer at han først var skeptisk til det korte tidsrommet i opplæringen, men forteller videre at all tvil forsvant med de to motiverte elevene.

- Opplegget har vært minst like bra, kanskje bedre enn tradisjonell opplæring, sier han. Så vidt han vet er det første gang i Norge at noen tar svennebrev innen fotografi på denne måten.

- På svenneprøva måtte vi fotografere sju ulike kategorier innen foto i løpet av en dag. Hovedkriteriet var at bildene måtte være så bra at de kunne selges, forteller Hansen.

Christoffersen er for tiden aktuell med en utstilling hos Kreftforeningen Innlandet, kalt «Kreft i Perspektiv». Bildene har tidligere vært stilt ut hos kreftforeningen og i kulturhuset, og følger fire persjoner mellom 17-75 år med kreft.

- Vi ønsket å vise fram kreft i forskjellige livssituasjoner, og ikke bare vektlegge det negative, forteller Christoffersen. Utstillingen er åpen i to måneder.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.