Celina Christoffersen fra Hamar og Magnus Rønningen Hansen fra Elverum kan begge smykke seg med yrkestittelen fotograf. Som eneste elever ved Katta har de begge avlagt og bestått svenneprøve innen fotografi.

- Det har vært en veldig intens periode. Elevene har gjennomført et program som vanligvis ville gått over to år i løpet av ti måneder, forteller lærer ved Katta, Arnfinn Johnsen.

Johnsen innrømmer at han først var skeptisk til det korte tidsrommet i opplæringen, men forteller videre at all tvil forsvant med de to motiverte elevene.

- Opplegget har vært minst like bra, kanskje bedre enn tradisjonell opplæring, sier han. Så vidt han vet er det første gang i Norge at noen tar svennebrev innen fotografi på denne måten.

- På svenneprøva måtte vi fotografere sju ulike kategorier innen foto i løpet av en dag. Hovedkriteriet var at bildene måtte være så bra at de kunne selges, forteller Hansen.

Christoffersen er for tiden aktuell med en utstilling hos Kreftforeningen Innlandet, kalt «Kreft i Perspektiv». Bildene har tidligere vært stilt ut hos kreftforeningen og i kulturhuset, og følger fire persjoner mellom 17-75 år med kreft.

- Vi ønsket å vise fram kreft i forskjellige livssituasjoner, og ikke bare vektlegge det negative, forteller Christoffersen. Utstillingen er åpen i to måneder.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00