Selv om det var mange blå grader, gikk smilene nesten helt rundt på de 16 guttene som sto og grillet rådyrkjøtt på den nye grillplassen bak Ener ungdomsskole. De utgjør halvparten av elevene som har arbeidslivserfaring som valgfag, og i høst har de planert, tegnet og støpt selve grillen. De har også laget benker rundt den store grillen.

– Og grillen funker, forteller guttene i røyken, mens de forsyner seg rikelig med grilla kjøtt, saus og poteter.

De 32 elevene som har valgt arbeidslivserfaring er innom mange ulike yrkesretninger. Siden de er så mange, er gruppa delt i to. Guttene som nå har bygget grillen ferdig, har også vært innom slakterfaget etter at de fikk kjøpt et rådyr av en jeger i Vang. Restaurantfag har de fått prøve seg på, helsefag også.

– De er så flinke, det er gøy å se hvor ivrige de er, sier Kristina Feet, som egentlig er sløydlærer, men som også får prøve seg i mange andre fag.

Også assistent Stefan Fjærgård Rønning skryter av innsatsen og samarbeidet mellom elevene.

– Det har vært veldig gøy. Grillen ble fin den, sier Sigurd Pedersen Herstad og Marcus Nysveen Haug.

Den andre gruppa i arbeidslivserfaring var denne dagen opptatt med å bygge lettvegger som blant annet blir brukt i samband med framføringer på skolen. Etter jul bytter de to gruppene på å være inne og ute.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.