Onsdag beskrev HA hvordan Kvartal 48 skal omgjøres fra butikklokaler til kontorer for Skatt øst. Kun butikkene ut mot gaten vil bestå, og dermed må flere av dagens leietakere finne et nytt sted å holde hus.

Undertøysbutikken Innerst Inne jobber med planer for en ny hverdag.

- Vi forhandler om lokaler i gågata, og håper vi kan flytte ut i løpet av våren, forteller daglig leder Ingrid Røsbak, som har drevet butikken i 15 år.

lei negativt fokus

Hun er lei av det hun mener er et negativt fokus på Hamar sentrum.

- Butikkdøden i Hamar sentrum er overdrevet. Det blir flott med kontorer her i Kvartal 48. Det skaper mange kunder for sentrum at det blir 150 arbeidsplasser, sier Røsbak, som mener det som skjer i sentrum er en naturlig utvikling.

- Det går mot at vi får flere nisjebutikker, kafeer og spisesteder, og CC Stadion burde være til fordel for sentrumsbutikkene, og i stedet dra flere folk til sentrum, sier den erfarne butikklederen.

Hun roser Sentrumsforeningen for en god jobb, og mener det er viktig at man står sammen for å skape en levende bykjerne.

- Det har ikke vært full fres i sentrum, men vi kan komme dit, hvis alle jobber for det, sier Røsbak.

- folk må være bevisste

Hun har derfor forventninger til ansettelsen av en sentrumssjef i Hamar, som skal ansettes av kommunen i samarbeid med gårdeierne og handelsnæringen.

- Det kan bidra til å få butikker til sentrum, som passer til sentrum, sier Røsbak.

Hun mener også det er viktig at folk flest ser at det er viktig med aktivitet i gågata og gatene rundt.

- Folk må være bevisste, vil de ha en levende by, må de også bruke sentrum, sier Røsbak, som nå ser frem til et nytt kapittel i undertøysbutikkens historie.

- Vi håper å få større lokaler, og at vi vil bli synlig ut mot gata. Jeg ser positivt på at det fylles opp med kontorer her i Kvartal 48. Det vil også fylle opp sentrum, mener Røsbak.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.