Etter at Vernepliktsverket flyttet fra Åker gård i 2004, har gården for det meste stått tom.

Før jul ble Åker gård lagt ut for salg med en prisantydning på 19,7 millioner kroner.

Men da budfristen gikk ut 16. januar, var det ikke kommet ett eneste bud på gården.

Ingen bud kommet

Kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg opplyser at Åker gård ikke er solgt.

– Det var noen interessenter som ønsket informasjon, og noen grupper var på befaring, men det førte ikke til noen bud. Foreløpig ligger Åker gård fortsatt ute for salg, sier Aschim.

Dersom et salg drar ut, sier Aschim at de må vurdere hva som er hensiktsmessig å gjøre.

Per nå er prisen ikke satt ned, men står på 19,7 millioner kroner for den drøyt hundre mål store eiendommen med 11 bygninger. Det er mindre enn hva staten ga for gården da de kjøpte den i 2005 for drøyt 20 millioner kroner.

Flere forsøk

Statsbygg holder eiendommen ved like i påvente av et salg, men ønsker en selger eller leietakere inn som kan ta vare på bygningsmassen.

Dersom Statsbygg ikke får solgt Åker gård, sier Aschim at de må gå nye runder for å lete etter leietakere.

Gjennom årenes løp har det vært gjort flere forsøk for å få inn statlige leietakere.

Det ble utredet et nytt arkivsenter blant annet til bruk for Statsarkivet, men dette ble det ikke noe av siden det viste seg at en ombygging ville koste opp mot 250 millioner kroner.

Må ha inntjening

Ordfører Einar Busterud reagerte før jul kraftig på at Statsbygg ville selge Åker gård, og signaliserte interesse for at kommunen kunne kjøpe dersom prisen var riktig. Busterud har imidlertid ikke tatt noen kontakt med Statsbygg.

Aschim sier at dersom kommunen er interessert i Åker gård, må de ta kontakt med kommunaldepartementet.

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen brakte også saken til Stortinget, men fikk til svar fra kommunalminister Jan Tore Sanner at salget skulle gjennomføres, og at gården ikke kan selges til en symbolsk sum, men til markedspris.

– Kommunen må ta kontakt med departementet dersom de er interessert. Statsbygg er nødt til å ha inntjening på eiendommen som gjør at vi kan holde den ved like, fastslår Aschim.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.