Art quilting blir denne retningen innen tekstilkunst kalt. I USA er det blitt stort, men her i landet har ikke Iina så mange å spille på, og iallfall ikke som bruker tekster som utgangspunkt for bildene sine.

Det begynte med vanlig quilting, men så fikk Iina et ønske om og behov for å lage noe mer og noe annet. Som i vanlig quilting er det et forstykke, et vattmellomstykke og et bakstykke som sys sammen. Men der stopper likheten. Iina lager bilder oppå quilten, med stoffbiter, med sømmer, med perler, tråder og gjerne også tekst.

– Jeg blir inspirert av dikt, av salmer og tekster som betyr noe for meg. Det kan også være ting jeg opplever. Da føler jeg et behov for å uttrykke det med stoff og symaskin. Det er mye arbeid, men jeg elsker det jo, sier Iina Alho, om avdelingen med veggbilder som er inspirert av Hans Børli. Her har blant annet diktet «Ett er nødvendig» inspirert til et flott bilde. Men Iina har også blitt inspirert av Rolf Jacobsen, Jan Magnus Bruheim og Alexander Kielland «Håpet lysegrønt». For ikke å snakke om «Yellow Submarine» av Beatles.

På utstillingen har hun også det hun kaller en religiøs avdeling, der salmer og bibeltekster har inspirert til flotte bilder.

Utstillingen står oppe hele juni i åpningstiden til Kreftforeningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.