Sterk konkurranse og nye handlemønstre har ført til mange tomme butikklokaler i Hamar sentrum.

Senest ble dette aktualisert ved at Kvartal 48 på nyåret starter med å gjøre om store deler av kjøpesenteret til kontorlokaler.

Sentrumsleder

Nå har Hamar kommune, Hamar gårdeierforening og Hamar Sentrum AS gått sammen om å opprette en toårig prosjektstilling som skal løfte sentrum.

Stillingen ble lyst ut før jul, og næringssjef Svein Frydenlund i Hamar kommune forteller at det har meldt seg 13 søkere til stillingen.

Det har allerede vært noen intervjuer, og Frydenlund håper på en ansettelse rett over nyåret.

Tenke nytt

I søkerbunken var det både menn og kvinner. Søkerlisten er ikke offentlig, siden det er Hamar gårdeierforening som ansetter vedkommende og får arbeidsgiveransvaret.

– Evnen til å tenke nytt blir viktig i denne stillingen, og vi håper den kan trekke sentrum i positiv retning. Sentrumslederen må jobbe langs mange akser. Ambisjonen er en attraktiv sentrumskjerne, sier Frydenlund.

Trist

Leder Live Giset i Hamar Sentrum AS synes det er trist at Kvartal 48 gir opp kjøpesenterdriften.

– Jeg synes det er trist, men jeg skjønner at de som gårdeier er avhengig av å få leid ut lokalene sine. Jeg er glad for at det blir igjen butikker på gateplan, og at bygget blir brukt av folk som kommer daglig, mener Giset.

Trafikkskapere

Giset er opptatt av at sentrum må få inn nye handelsaktører som er trafikkskapere.

– Vi har mange gode bedrifter i byen, og vi må få flere, sier Giset.

Hun gleder seg til den nye sentrumslederen kommer i aksjon.

– Vi i Hamar Sentrum vil hjelpe til og backe den nye lederen. Det er potensial i sentrum. Den viktigste jobben blir å skaffe flere medlemmer og gode bedrifter, sier Giset.

Personen som blir ansatt eller leid inn skal aktivt jobbe for å skaffe nye og riktige butikker og tjenesteytere til bykjernen. Vedkommende får i oppdrag å lage og gjennomføre årlige handlingsplaner over aktiviteter som skal fremme attraktivitet og handel i byen. Prosjektet skal evalueres årlig første gang innen 1. juli 2017.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.