– Ja, er det ikke fint og lyst her, sier leder for Husflidslaget, Elisabeth Hustad Knutsen og viser rundt i de nye lokalene. Tirsdag er det offisiell åpning i lokalene som i mange år huset fotoatelieret til Arnfinn Johannessen.

Etter 20 år på loftet i Hamar Kunstforening i Kirkebakken, er det mange av de rundt 130 medlemmene som setter stor pris på lokaler som ligger på bakkeplan. Her er det et stort fellesrom med plass til å stille ut produkter, her er det eget rom for vevere og syglade, og det er også grovkjøkken og lokale for medlemmer som vil arbeide med sølv.

For her er det mulighet for et stort spekter av husflidsaktiviteter.

– Det er mange som strikker, men vi er også flere som driver med sølv, sier Sigrun Sophia Svendsen. – Og vev, sier Bjørg Pedersen.

Elisabeth Hustad Knutsen håper og tror at nye og luftigere lokaler skal lokke enda flere innom Husflidslaget. Her er det møter hver tirsdagskveld med mange ulike temaer. Onsdag 23. september starter også nye kurs i Ung Husflid, for barn og unge fra 8 til 14 år. Annenhver onsdag blir det kurs i søm, strikking og spikking, og de andre onsdagene blir det vevkurs for de unge. I høst blir det også kurs i den gamle teknikken tamburering, i billedvev, toving, kniplinger, lappeteknikk og sølvsmykker.

En lørdag i måneden blir det også åpen husflidskafé der du kan ta med deg håndarbeidet ditt, du kan få hjelp hvis du står fast, kjøpe kaffe og kaker – eller rett og slett bare ta en hyggelig prat.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00