Det er Teater Innlandet som i disse dager farter rundt på grendehus i Hedmark og Oppland, og 26. november er det altså Høyvang som får besøk av Mr. Scrooge. Og her blir det virkelig nærkontakt med skuespillerne; teaterscenen er for anledningen flyttet ned på gulvet og det selges bare 100 billetter.

Høyvang var i sin tid møtestedet for revyinteresserte, men det har det vært dårlig med de senere årene. Men i fjor la Teater Innlandet forestillingen «Dikterhøvdingen» til Høyvang.

– Også da ble det bare lagt ut 100 billetter, og alt ble utsolgt. Det ble en flott forestilling, sier Tone Wagenius som står bak utleie av Høyvang. Hun ser gjerne at også andre igjen tar i bruk Høyvang til nettopp slik formål.

– Nå blir Høyvang i stor grad brukt til dansekurs og dansefester. I denne perioden vi er inne i er det også julemesse og flere julebord her, sier Wagenius.

Den populære fjerdedagsfesten med Ole Ivars er borte for lengst, det er også andredagsballet. Men det tradisjonsrike nyttårsballet, med Vang ballselskap, som ble stifta i 1934, holder det fortsatt gående.

Men søndag er det altså teater i storsalen. «Et juleeventyr» av Charles Dickens kjenner sikkert de fleste fra ulike filmversjoner. I teateroppsetningen er det Markus Tønseth, Peder Opstad og Ingebjørg Buen som sørger for å gi deg en blanding av jule- og skrekkstemning gjennom teater, humor og sang. Det handler om gjerrigknarken Scrooge som hater jula og som ikke liker andre mennesker. Han er sint og bisk mot alle og vil ha pengene sine for seg selv. Men hva skjer når Scrooge får besøk av ånder som viser hvilken skjebne som venter han?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.