Alt tyder på at et flertall i kommunestyret onsdag vil gå for den østlige jernbanetraseen prioritert foran den vestlige med kulvert.

HER kan du lese en rekke jernbane-innlegg på HAs debattsider. Dette er innlegg som kommer i tirsdagens papirutgave.

Flertallet ligger på rundt 23 stemmer for øst (By- og bygdelista, Venstre, Høyre, KrF, Pensjonistpartiet, SV, to fra Ap samt én fra Miljøpartiet de grønne) mot 16 for vest (12 fra Ap, 1 fra By- og bygdelista, Senterpartiet, 1 fra MDG og Fremskrittspartiet).

Østtakkefest

Mange aksjonsgrupper er på banen. Aksjonsgruppa Nå eller aldri, som kjemper for det østlige alternativet, har allerede invitert til feiring eller humoristisk kalt «østtakkefest» på Gregers etter kommunestyrebehandlingen.

Dit har politikerne og øst-tilhengerne Knut Fangberget (H), Michael Oreld (H), Stig Vaagan (V) og Inga Borud (BBL) meldt sin ankomst.

SMS-aksjon

En annen aksjonsgruppe på Facebook som kaller seg Ja til jernbane i Hamar sentrum, oppfordret mandag vesttilhengere om å sende sms eller e-post til ordfører Einar Busterud. Hvem som står bak denne gruppen, er for øvrig ukjent.

Busterud hadde da HA snakket med han på formiddagen ikke fått noen sms’er.

Han konstaterer at aktiviteten og engasjementet i debatten er høy i innspurten.

– Ja, det er det ingen tvil om, sier Busterud.

Snur ikke

Ordføreren stemte for øst i formannskapet, og ingen sms-aksjon kan få han til å snu.

– Jeg har brukt to år på beslutningen, og føler meg forholdsvis trygg på den. Alle alternativer har fordeler og ulemper, mener Busterud.

Han synes både Hamars befolkning og politikere har taklet jernbanesaken forholdsvis godt.

– Det er et voldsomt omfang på saken, i antall dokumenter og kompleksitet. Vi fatter vårt vedtak innenfor avsatt tid, påpeker Busterud.

Vedtaket som fattes i kommunestyret onsdag blir uansett ikke rettskraftig siden det foreligger innsigelser til både øst og vest med kulvert.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.