Flere lesere har gjort HA oppmerksomme på hekken i jernbaneparken foran Hamar stasjon. Bilister forteller at det er svært vanskelig å se fotgjengere som skynder seg over fotgjengerfeltet i retning stasjonen, og stiller derfor spørsmålstegn ved hekkens høyde.

Parkingeniør i Hamar kommune Auden Andersen forteller at de har fått flere henvendelser om den aktuelle hekken.

– Jernbaneparken er i dag en kopi av parken slik den var på 1930-tallet. Det er et ønske å beholde originalformen på parken, og der går også høyden på hekken inn, forteller han på telefon til HA.

Hekken, som er i underkant av to meter høy, er allerede trimmet om lag 20 centimeter fra originalhøyden. Andersen mener bilister også må vise hensyn.

– Det er jo fartsgrense på 30 km/t, men mange kjører nok ofte fortere enn det. Vi har vært i kontakt med Statens vegvesen, og håper de kan finne en løsning på veien slik at vi kan beholde formen på parken. Det har vært snakk om både opphøyd gangfelt og innsnevring i veien. Det er jo også som kjent en del biler som står parkert langs veien ved stasjonen som også gjør det vanskelig å få god oversikt, forteller han.

Jernbaneparken ble i 1993 kåret til «Årets grønne park».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.