Helt siden HA skrev at Utstillingsplassen Eiendom AS og Hamar-firmaet BoligPartner reagerer på at Hamar kommune har inngått en intensjonsavtale med Arthur Buchardt om hotelltomt på Tjuvholmen har saken skapt debatt.

Buchardt-selskapet AB Invest AS inngikk nylig en intensjonsavtale med Hamar kommune. Kort sagt sier avtalen at AB Invest skal betale 22,5 millioner kroner for kommunens tomt ytterst på Tjuvholmen - forutsatt at AB Invest får bygge et hotell på inntil 35 etasjer.

Business og politikk

Utstillingsplassen Eiendom og BoligPartner viste til at de fra før har en avtale med Hamar kommune om utvikling av Tjuvholmen og området bort til jernbanestasjonen. Utstillingsplassen leverte straks et skriftlig tilbud om å betale det dobbelte av Buchardt for den samme tomten.

Da saken kom opp i formannskapet ble den utsatt. Flere politikere har uttalt seg kritisk til rådmannens håndtering. Ordfører Einar Busterud har støttet rådmannen som inngikk intensjonsavtalen med Buchardt.

Oslo-advokat advarer

Søndag kveld sendte Utstillingsplassen Eiendom et 15 sider langt dokument fra Kluge Advokatfirma til rådmannen, ordføreren og hel kommunestyret i Hamar.

Forenklet og kort sagt så konkluderer advokatfirmaet med at kommunen sannsynligvis vil bryte EØS-bestemmelser/regler for statsstøtte ved å selge tomta til én tilbyder uten at flere får anledning til å delta i konkurransen.

I et følgebrev så minner Tron Sanderud (64), administrerende direktør i Utstillingsplassen, om at de har bygd 17 hotell.

Frimerke-regulering

- Ordføreren uttalte i siste formannskap at det er behov for å se på større bydelsgrep. Det er akkurat det vår avtale med BoligPartner og kommunen legger opp til. Avtalen med AB Invest legger opp til en «frimerkeregulering», sier Sanderud til HA.

Misunnelse, sier Buchardt

Arthur Buchardt (69) sa det slik:

- Hvis min personlighet var preget av mindreverdighetskomplekser og misunnelse så ville mine handlinger bli påvirket av det. I så fall ville nok jeg ha prøvd å stoppe, eller ødelegge for, de som prøver å skape noe. Jeg er ikke psykolog, men hvis jeg var det så hadde jeg nok fått en slik diagnose dersom jeg opptrådte slik, sa han til HA søndag kveld.

- Du er ikke redd advokater som «truer» med EØS-regler?

- Nei. Det eneste jeg er redd for er å få kreft igjen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00