Og når hun sier vi, er mannen Anders også regnet med. For julepyntingen er et fellesprosjekt. Hjemme hos dem er huset ferdig pyntet til 1. desember, og jula ryddes ikke bort før 20. dag jul, 13. januar. – Vi er like julete begge to, sier hun og ler.

Vi skjønner at den ryddeprosessen kan ta litt tid. Vi hilser på nisser i gangen, i stua, på kjøkkenet og i spisestua. Marit har ikke anelse om hvor mange det er til sammen.

I stua er hele flygelet dekket med bomullssnø, det er satt opp en stor gård med låve, våningshus og stabbur, og hele det store gårdstunet er dekket med nisser og dyr. Anders har sørget for ledlys i husene for både mennesker og dyr.

–Vi har flere selskaper i ukene før jul, og ikke sjelden har gjestene med seg en ny nisse i samlingen, forteller Marit.

Innimellom nissene på tunet er det også flere flotte små nisser som hun har arvet hjemmefra.

– Jeg har nok arvet interessen for jul og nisser av moren min. Hun tok vare på nisser, gammel julepynt som vi har på treet og som vi har hengt opp i stua, for ikke å snakke om de gamle adventskalenderne våre, sier hun, og viser fram kalendere som mange sikkert vil huske fra barndommen sin.

– Det er sikkert noen som synes at dette er helt galskap, men folk som kommer innom her synes det er koselig å gå rundt og se på nissene, sier hun.

Julehelga feirer de på hytta på Finnskogen. – Vi har pyntet hytta for lenge siden, det er mange nisser der også, sier Marit og ler godt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.