Karanba heter solidaritetsprosjektet som alle Wang-skolene i landet deltar i. Alle inntekter som elevene jobber inn skal gå til prosjekt som gir barn og unge i fattige bydeler i Rio et tilbud om idrett og utdanning. Målet er å samle inn 600.000 kroner. Prosjektet ble startet i 2006 av den tidligere fotballspilleren Tommy Nilsen. Han er bosatt i byen og gir et tilbud 700 gutter og jenter i alderen 6 til 20 år.

Realitetssjekk

Sammen med fire elever fra andre Wang-skoler, var Sander Hole Hustad fra Wang Hamar nylig i Sao Goncalo i Rio de Janeiro for å se resultatene av Karanba.

– Jeg er veldig glad for at jeg fikk bli med. Det var en skikkelig realitetssjekk! De viste en utrolig glede for det utstyret vi hadde med til dem, og de våget nesten ikke ta på seg draktene for de var redd for at de skulle bli ødelagt. Det er slikt vi ikke tenker på i det hele tatt. Fotballbanen de spiller på hver dag ser ut som en potetåker, men de var så fornøyd med det de hadde, sier Sander Hole Hustad som nå går siste året på Wang Hamar.

Han hadde med 34 drakter som HamKam hadde gitt til barna, samt 16 drakter fra Storhamar Håndball, i tillegg til utstyr fra Fotballforbundet og fra Wang.

GLAD FOR STØTTE

Tommy Nilsen, som driver prosjektet, er veldig fornøyd med at Wang er med.

– Min motivasjon for å drive Karanba er å bruke fotballen som virkemiddel for menneskelig utvikling. Det er enormt viktig for oss at Karanba ikke skal bli høydepunktet i disse barnas liv. Vi er stolte over at vi har mange eksempler på deltakere som i dag er i anstendige jobber, sier Tommy Nilsen, tidligere Lyn-spiller.

Sjøl dro han på tur til Brasil i en periode da han var skadet. Etter å ha sett fattigdommen i favelaen på nært hold, bestemte han seg for å hjelpe til. Han startet med et prosjekt for 40 barn, nå har det økt til vel 700. Av store sponsorer er Statoil og Jotun.

HOLDT FOREDRAG

Sist fredag holdt Sander Hole Hustad foredrag for alle de andre Wang-elevene i Hamar om opplevelsene i Rio. De dagene han var der, besøkte han basen til Karanba, han var i favelaen, i det norske konsulatet og i Sjømannskirken. Nå håper han at både ungdomsskoleelevene og de videregående elevene er klare for en skikkelig arbeidsinnsats. Minstelønn for ungdomsskoleelevene er 300 kroner, de eldre elevene må stille med 400 kroner hver etter jobben onsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.