Denne sommeren og høsten har Hildegunn vært mest opptatt med å sy kostymer til vandrespillet på Domkirkeodden og Perlefiskerne i Ringsaker-operaen. Men 23-åringen har det siste halvannet året vært travelt opptatt med å sy kostymer til flere teaterstykker, danseforestillinger og filmer i London. Og nå er det altså premiere for én av dem: «Outlaw King» med Chris Pine i hovedrollen på Netflix.

Les også: Syr teaterkostymer for harde livet

– Det var travelt, men veldig morsomt. På slike produksjoner syr vi sjelden hele kostymet. Men jeg har sydd mye av klærne til den vesle jenta som er med, samt munkeluene, såkalt mitraer, forteller Hildegunn, datteren til Torunn Meyer som leder systua på Domkirkeodden.

Etter ungdomsskolen startet hun rett på tekstil- og konfeksjonslinjen på Jacobsskolan i Sverige. I motsetning til vanlige videregående skoler med søm, er alt på denne skolen rettet inn mot at en skal lære å sy. Siden gikk ferden til Wimbledon College of Art, og det var en av lærene her som hadde kontakter inn mot teater og film.

Les også: Nytt utendørs vandrespill på Odden

– Jeg var heldig og da var det bare å kaste seg på, selv om skoleåret ikke var helt ferdig. forteller Hildegunn, som håper på flere filmoppdrag. I fjor sommer fikk hun sin bachelor fra Wimbledon.

Tidligere i år fikk hun 25.000 kroner i stipend fra Sparebank 1 Østlandet, og hun vet hva pengene skal gå til: En uke på Costume College i Los Angeles neste år. – Jeg gleder meg utrolig til det, sier Hildegunn Meyer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.