Noen i overkant gira hannhunder ville heller feire med å løpe etter damene enn å spise godbiter, og en sart cocker spaniel snudde i porten i det en hundeeier innenfor gjerdet brølte «kom her, Rambo!» til sin viltre rottweiler, men alt i alt kan Hamar kommune krysse av for en vellykket åpningsmarkering for den nye hundeparken på Tjuvholmen. 3,5 inngjerdede mål er nå satt av til frilek for firbeinte i alle fasonger.

Isi, Jippi, Mario, Ticca, Pepper og alle de andre så ut til å storkose seg der de fikk base rundt med hverandre i snøen fredag.

har presset på i flere år

Siren (11) og Kristin Johannessen hadde med seg de to små knertene Mario og Prins. Mens Prins menget seg med massene, sto knøttlille Mario og skalv med halen mellom bakbeina. Han syntes nok det var tryggest å sitte på matmors arm. Siren, mamma Kristin og de to små tassene hadde tatt turen fra Brumunddal.

– Det er helt fantastisk med en sånn park. Vi har kommet fra Brumunddal nå. Jeg håper det kan komme noe sånt i Ringsaker også, sier Kristin Johannessen.

I Hamar har det vært jobbet i flere år med å få på plass parken. Per Brønstad, mannen bak Facebook-gruppa «Vi som har hund i Hamar-området» med 620 medlemmer, har jobbet mye med å få parksjef Anne Helene Midtveit og kommunen til å etablere et område for frilek og sosial trening for hunder.

– Vi hadde en hundepark ved setra på Domkirkeodden helt til skigarden datt ned. I to-tre år har vi vært på jakt etter et nytt område. Vi har sett på områder ved Furuberget og Stavsberg, forteller Brønstad, som hadde med seg golden retrieveren Ticca.

avsluttet med park

Lufteområdet på Tjuvholmen ligger mellom plassen der båtene ligger i vinteropplag og Mjøsa.

– Det har vært mye tjuvcamping her, og nå er vi kvitt det problemet også, sier Brønstad.

De 3,5 målene rammes inn av solide gjerder og Mjøsa. Brukerne må sørge for at portene til enhver tid er lukket, og alle hunder skal ha tilsyn mens de leker der av eier eller andre. Det er satt opp avfallsdunker for hundeposer.

Tisper med løpetid har ikke adgang, og hvis en hund forårsaker skade, er det eier som er ansvarlig.

Forvalter for parker og friluftsområder Anne Helene Midtveit hadde sin siste arbeidsdag i Hamar kommune fredag. Hun rakk akkurat å åpne hundeparken før hun sluttet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.