• ROLIG DEBATT: Årets budsjettdebatt ble av det rolige slaget. FOTO: ELI J. HAUGEN

Etter innledende runder med mye ros av rådmann Bjørn Gudbjørgsruds håndtering av økonomien, sluttet kommunestyret seg enstemmig til formannskapets innstilling.

Det var etter at Hamar Frps alternative forslag om massive kutt i eiendomsskatten og kutt i kommunale årsverk falt - mot Frps Erling Behrens stemme. 

Skal utredes

Hamar Arbeiderparti har i denne budsjettbehandlingen vært særlig opptatt av å gi innvandrerungdommer som i dag får sin skolegang ved Hamar læringssenter mulighet til å få gå i innføringsklassen ved Hamar katedralskole dersom de ønsker det. Onsdag fikk de kommunestyrets tilslutning til å be rådmannen om å utrede dette, inkludert de økonomiske konsekvensene. 

Ordfører Einar Busterud (BBL) oppsummerte debatten slik:

- Jeg har aldri vært borti en budsjettdebatt med så mye gledesuttrykk, sa Busterud.

Taus om 2019

Debattens høydepunkt må sies å være da Busterud avslørte hvorfor han valgte å gjøre comeback i Hamar-politikken etter at han var ute i forrige periode. Hele kommunestyret får i år HA-tegner Oddmund Mikkelsens bok om avistegninger gjennom 30 år. Der er det en tegning av Busterud som "stakk av fra regningen" etter dyre investeringer som kulturhus og Ankerskogen svømmehall.

- Jeg har aldri løpt fra noen regning. Det var en personlig motivasjon for å gå inn igjen i politikken å få orden på økonomien. Driftsunderskuddet måtte ned. Det har vi klart. Hamar kommunes økonomi er friskmeldt, sa Busterud.

Det fikk Arbeiderpartiets Thomas L. Jørgensen til å ta ordet for å spørre om  ordføreren dermed varslet sin avgang i 2019.

- Det er fristende å gi et svar som ville ha gledet min mor, men jeg venter litt med å svare på det, sa ordføreren, til humring i salen.

Kommunestyrets store sak onsdag, er jernbanesaken. 

DEN KAN DU FØLGE DIREKTE PÅ H-A.NO

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.