• BYGNINGSPLATER: Disse bildene er laget på bygningsplater som gir en røffere overflate.
    FOTO: Trude Ånnevik

Det er første gang Hammerø stiller ut i Hamar, og i hele oktober kan du se bildene hans på veggene i Tante Gerda. Alle bildene er malt i akryl, i friske farger, og utstillingen er en god blanding av figurative og abstrakte bilder. Men også i de abstrakte bildene kan du skimte figurer.

– Det er jo det som er morsomt. Du ser noe annet enn det jeg ser, og det du ser, kan jeg slett ikke se, sier Harald Hammerø, som også er opptatt av at lys kan endre stemninger i bildene.

Alle bildene hans har fått navn og en liten tekst.

– Jeg får ofte spørsmål om hva jeg har tenkt, og jeg deler gjerne de tankene, sier han.

Opprinnelig konfeksjonsdesigner

Hammerø er en del av atelieret Døla i Lillehammer, et dugnadsprosjekt med 13 male- og tegneglade personer som møtes til felles glede og hjelp. Men egentlig kommer Harald Hammerø fra Molde og der jobbet han i mange år som konfeksjonsdesigner. På 80-tallet, da de små konfeksjonsfabrikkene forsvant, søkte Hammerø jobb på Rena Karton. Der var han salgssjef og siden markedssjef til fabrikken ble nedlagt.

Nå har Hammerø vært pensjonist i flere år og bruker mange timer i Døla atelier. I vår stilte han ut bilder i Molde og ble overrasket over godt besøk og godt salg. De aller fleste bildene som nå er stilt ut på Tante Gerda er nye siden forrige utstilling.

LES OGSÅ: Ungarsk kunstner åpner utstilling i Hamar

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.