• BYGNINGSPLATER: Disse bildene er laget på bygningsplater som gir en røffere overflate.
    FOTO: Trude Ånnevik

Det er første gang Hammerø stiller ut i Hamar, og i hele oktober kan du se bildene hans på veggene i Tante Gerda. Alle bildene er malt i akryl, i friske farger, og utstillingen er en god blanding av figurative og abstrakte bilder. Men også i de abstrakte bildene kan du skimte figurer.

– Det er jo det som er morsomt. Du ser noe annet enn det jeg ser, og det du ser, kan jeg slett ikke se, sier Harald Hammerø, som også er opptatt av at lys kan endre stemninger i bildene.

Alle bildene hans har fått navn og en liten tekst.

– Jeg får ofte spørsmål om hva jeg har tenkt, og jeg deler gjerne de tankene, sier han.

Opprinnelig konfeksjonsdesigner

Hammerø er en del av atelieret Døla i Lillehammer, et dugnadsprosjekt med 13 male- og tegneglade personer som møtes til felles glede og hjelp. Men egentlig kommer Harald Hammerø fra Molde og der jobbet han i mange år som konfeksjonsdesigner. På 80-tallet, da de små konfeksjonsfabrikkene forsvant, søkte Hammerø jobb på Rena Karton. Der var han salgssjef og siden markedssjef til fabrikken ble nedlagt.

Nå har Hammerø vært pensjonist i flere år og bruker mange timer i Døla atelier. I vår stilte han ut bilder i Molde og ble overrasket over godt besøk og godt salg. De aller fleste bildene som nå er stilt ut på Tante Gerda er nye siden forrige utstilling.

LES OGSÅ: Ungarsk kunstner åpner utstilling i Hamar

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00