Fredager er det nemlig svømming som står på timeplanen når barn fra Hamar og nabokommunene blir hentet med buss til den aktive skolefritidsordningen som har base i Ankerskogen. Flere av barna som går her, har vært med i tre år og er blitt flinke svømmere. Ungene bestemmer sjøl hvor langt de vil svømme hver gang. Denne dagen er det Amund som topper med 1.450 meter. Trym, som kommer fra Arstad skole, er den som har svømt lengst. Han svømmer nå for gullmerke.

– Vi tar imot barn helt fra første klasse, og vi har lært mange barn å svømme. Vi synes det er viktig når elevene får så lite svømmeundervisning på skolen, sier styrer Ingunn Marthinsen.

HIL SFO bruker hele Ankerskogen. Her møtes elevene for å spise, og her har de alle aktivitetene sine. Mens fredag er ren svømmedag, er denne aktiviteten delt med førstehjelp, turn, tennis, friidrett, frisbeegolf og skøyter resten av uka - alt etter sesongen.

– De fleste barna er her én til to ganger i uka, noen få er her tre ganger. Mer orker de ikke, for det er mye aktivitet, sier Marthinsen, som setter grense for 30 barn per dag. Totalt er det 85 barn på HILs SFO.

Svømmerne sjøl er storfornøyde med å møtes i bassenget:

– Vi er blitt veldig gode venner, enda vi ikke kjente hverandre da vi begynte her, sier Ida Pelsholen, Christiane Hermansen og Christina Finstad som kommer fra henholdsvis Storhamar skole, Ridabu skole og Rollsløkken skole.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00