Interessen for bibler i alle varianter startet da Holsen tok teologi-utdannelse. På 80-tallet var det behov for å ha bibler med litt ulike nyanser, gjerne også noen hjelpebøker ved siden av.

– Og så ballet det litt på deg, kan man si, sier bergenseren Jan Einar Holsen som har gjort hamarsing av seg.

Biblene har de siste 14 dagene vært utstilt i Storhamar kirke. Her har publikum kunnet se bibler for voksne og barn, samt hjelpebøker i alle varianter. Ikke minst finnes det her mange gamle norske bibler, tilbake til 1800-tallet. I samlingen ligger også en bibel med stempel på forsiden fra Hamar kommunale sykehjem fra 1967. Av de mer spesielle norske biblene er også hefte-versjonen av den illustrerte norske familiebibelen. Men den morsomste utgaven er kanskje nynorskutgaven fra 1921 som ble utgitt av Bibelnemndi åt studentmållaget. I den nemnda satt blant annet Anders Hovden.

Men i samlingen er det bibler fra store deler av verden. For vel ett år siden var det en bekjent som tok med seg en bibel fra Sør-Sudan, den setter Holsen høyt. Men ellers er det bibler fra både Mongolia, Kamerun og Mali, her er bibler på swahili, arabisk og finsk. Totalt er det bibler på 94 språk i samlingen hans.

Holsen vet ikke om det er noen som har flere bibler enn han, men han vet at det finnes mange bibelskatter rundt omkring.

175 av biblene er gitt ut av Gideon, verdens største evangeliske misjonsorganisasjon. Det er disse biblene du finner på hotellrommene og rundt i skoler.

– De er gitt ut på 50 språk, i min samling er 35 språk representert, sier Holsen.

Han er medlem i Gideon og får jevnlig nye utgivelser i samlingen sin når det er årsmøter og samlinger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.