Og en god del av hjertene som Jane Heidi har funnet i naturen kan du nå se på veggene i Hamar kreftforening. Utstillingen «Med hjerte i naturen» åpner i dag og blir stående ut hele november.

For oss andre som går med nesa i sky ute på tur, er det helt uvirkelig at det finnes så mange hjerter som naturen sjøl har skapt. Men det er bare snakk om å sette ned tempoet og se dem, sier Jane Heidi Viken. Hun har hatt ME i flere år og klarte ikke å arbeide lenger. For fire år siden var hun ute på en liten tur på Skeikampen sammen med samboeren og datteren sin.

– Jeg måtte ta det veldig med ro og stoppet opp flere ganger, mens de andre løp av gårde. Og der, rett ved stien, så jeg det første hjertet, sier hun.

Slik begynte det. Det ble stadig flere og lengre rusleturer i veldig rolig tempo, og hjertene dukket opp – som steiner, i mosen, i is, i løv. Nå har hun en samling med over 160 bilder, de fineste har hun fått laget i akryl og det er disse som nå står utstilt.

– Noen er med vilje blåst opp slik at de blir litt uskarpe. For det er jo slik livet er, litt uklart. Først og fremst håper jeg at bildene kan være til inspirasjon for andre. Det er så mange som vil prestere i høyt tempo. Min glede nå er å finne igjen gleden i de små tingene, og jeg håper de kan være til glede for andre som kanskje kjenner seg igjen i det, sier Jane Heidi Viken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00