Skap og skuffer på biblioteket på skolen er breddfulle av godt merkede programmer. Etter at det i 2011 ble gitt 60.000 kroner til samlingen, er alt registrert i biblioteksystem. Med få tastetrykk kan bibliotekarene sjekke om dokumentaren du leter etter fra midt på 90-tallet faktisk finnes i hyllene. Det er det stor sjanse for at den gjør.

Arvid Jørstad, engasjert lektor på Katta, skal ha mye av æren for den systematisk oppbygde samlingen.

– Jeg har hatt stor interesse av dette gjennom mange år, og mitt ønske er at enda flere lærere og skoleelever rundt omkring i Hedmark skal kunne benytte seg av samlingen vår, sier Jørstad, som om få dager slutter som lærer på Katta, 70 år gammel.

Han håper at han fortsatt skal kunne ha oppbyggingen av programsamlingen som en liten bijobb.

Fra starten var det vaktmesteren på skolen som tok opp program på radio med mikrofon. De eldste opptakene er fra 1984. Nå gjennomgår Jørstad programoversikten, hovedsakelig på NRK, tre uker fram i tid og tar opp. Det er også Jørstad som står for redigering, brenning og omslag. På den måten sørger han for at Katta-elevene får levende beskrivelser av USA under Trump, Frankrikes nye president og utallige programmer om ulike samfunnsforhold, natur og religion.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.